Ange ditt sökord

Annons:

Sår på handen som känns torrt

Hej!

Jag har sedan början på min semester haft en vit nästan helt rund vit fläck på min vänstra hand som inte blivit brun. Den är ca 2,5 cm i diameter. Den har känts liite torrar en övriga huden men inte mer än så. Men nu de senaste dagarna på har det uppkommit ett litet sår i fläcken. det gör lite ont när man trycker på det och det verkar nästan som om det är en blåsa med vätska i samtidigt. fläcken är bara ca 5 millimeter bred och 1 cm läng.
Verkar detta allvarligt eller kan det möjligtvis bara vara ett vanligt sår? Tack! T

Det kan vara ett vanligt sår i området. Då mitt svar av tekniska skäl dröjt något (fick din fråga först denna vecka), bör i så fall ditt sår vara läkt vid det här laget. Om det inte är det, bör du absolut söka läkare för bedömning och ev provtagning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: