Ange ditt sökord

Annons:

Risk för prostatacancer

Finns det någon risk för prostatacancer om man behöver behandlas med testosteron?

Var 5:e man drabbas av prostatacancer. Det är vanligare hos män med låga testosteronnivåer än hos män med högre nivåer. Testosteronbehandling ser inte ut att öka risken för protatacancer. Om man drabbas av prostatacancer får man det vare sig man behadlas med testosteron eller inte. Det är dock viktigt att man inte behandlar män med påvisbar prostatacancer med testosteron. Först skall cancern behandlas.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Läkemedel mot högt blodtryck

Har hört att det finns läkemedel mot högt blodtryck som inte påverkar mannens potens. Stämmer det? /Gunilla, 62

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: