Ange ditt sökord

Annons:

Risk för Osteoporos?

Signaturen juleng (kvinna 47) frågar vad som är orsaken till en plötslig och häftig smärta som börjar i hälen, går upp mot vaden och sedan tillbaka.

Skrivet av Hjortsberg...
Det kan bero på en överbelastning av hälen som gör att det kan uppstå en spricka i hälbenet. Detta kan ofta göra MYCKET ont, eftersom benhinnorna sträcks ut och när delarna rör sig gör det ont varje gång du belastar dem. Detta läker ofta ut efter ett par dagar, om man vilar foten, och sedan släpper der. Man kan INTE se denna spricka på röntgen - utan det är en diagnos man ställer på vad du berättar och när man undersöker dig (en s.k Klinisk diagnos). Kvinnor löper större risk än män för uttunning i skelettet (s.k Osteoporos) och det gör att det kan vara klokt att göra en bentäthetsmätning för att se om du tillhör en riskgrupp som kan få nya skador längre fram. Sök din läkare och be om en remiss för bentäthetsmätning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: