Ange ditt sökord

Annons:

Riklig mens

Hej! Jag upplever att jag blöder väldigt mycket när jag har mens. Kan på bara ett par timmar blöda igenom väldigt mycket kläder. Minst en gång vid varje mens hamnar det även i sängen, detta trots binda, två par trosor och shorts. Min mamma blödde väldigt mycket på den tiden hon hade mens och jag undrar om det är normalt att sådant går i arv och om det finns något att göra åt det. Kan tilläggas att jag är 15 år och har haft regelbunden mens i 4-5 år tror jag. Julia, 15

Inte alls ovanligt att man följer sin moders mensblödningsmönster. Har du så pass kraftiga blödningar tycker jag nog att du bör tala med en läkare eller barnmorska för att närmare se på problematiken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: