Ange ditt sökord

Annons:

Reiters syndrom en risk inför knäoperation?

Har problem med artros i knäleder. Ska få en knäprotes 8/2. I veckan har jag fått sveda i urinröret, sökte läkare, inga tecken på urinvägsinfektion. Läkaren skrev ut antibiotika med tanke på operationen. Har märkt att mina händer och fötter är "varma" och att ryggslutet värker. Är också lite matt. 1971 hade jag problem med mina leder och fick diagnosen Reiters syndrom. Misstänker att detta kommit tillbaka eller funnits där hela tiden. Min fråga är om det är några risker med operationen med hänsyn till detta. Rolf, 60

Man vill ju gärna som läkare att patienterna ska vara så friska som möjligt inför en operation. Har du nu drabbats av någon form av urinvägsinfektion och känner dig matt trots behandling och dessutom har Reiters syndrom, bör man nog avvakta med operationen tills du mår bättre. Meddela din opererande läkare om din situation så kan ni säkert hitta den bästa lösningen.

Annons:

Publicerad: 1 februari, 2012

Fler frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!