Ange ditt sökord

Annons:

Reiters syndrom en risk inför knäoperation?

Har problem med artros i knäleder. Ska få en knäprotes 8/2. I veckan har jag fått sveda i urinröret, sökte läkare, inga tecken på urinvägsinfektion. Läkaren skrev ut antibiotika med tanke på operationen. Har märkt att mina händer och fötter är "varma" och att ryggslutet värker. Är också lite matt. 1971 hade jag problem med mina leder och fick diagnosen Reiters syndrom. Misstänker att detta kommit tillbaka eller funnits där hela tiden. Min fråga är om det är några risker med operationen med hänsyn till detta. Rolf, 60

Man vill ju gärna som läkare att patienterna ska vara så friska som möjligt inför en operation. Har du nu drabbats av någon form av urinvägsinfektion och känner dig matt trots behandling och dessutom har Reiters syndrom, bör man nog avvakta med operationen tills du mår bättre. Meddela din opererande läkare om din situation så kan ni säkert hitta den bästa lösningen.

Annons:

Publicerad: 1 februari, 2012

Fler frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.