Ramon (man 50) fick för många år sedan problem i nacken, armarna och ryggen:

Ramon (man 50) fick för många år sedan problem i nacken, armarna och ryggen:

Ramon (man 50) fick för många år sedan problem i nacken, armarna och ryggen:

Jag hade ett tungt jobb i slakteriet på Kronfågel. Enligt läkaren var det en kronisk muskelinflammation. Efter 14 år har jag blivit sämre. Nu kan jag inte jobba, för att mina armar och händer svullnar, mina fingrar domnar och smärta strålar från nacke och armar till fingrar upp och ner. Jag var på sjukgymnastik och har provat alla möjliga mediciner, men de hjälper bara lite: Distalgesic, Voltaren, stolpiller, Tramadol, Alvedon forte. Röntgen visar att det finns förkalkning på nackkotor.
Skrivet av Christer Hjortsberg...
Du tar upp ett viktigt problem – nämligen hur kroppen reagerar på en långvarig fysisk överbelastning.

Det som du berättar kan tiotusentals andra män även berätta om, som precis som du har slitit på tunga arbetsplatser och känt sig helt ”slut” efter flera år i arbetslivet.
Vad som nu har skett är att vissa yrken har i all större omfattning kunnat ta bort alla dessa tunga moment – men många arbetsplatser har fortfarande alltför tunga belastningar. Detta är ju även en individuell fråga – varje människa har en egen gräns för sin kapacitet och passerar man den får man värk och stelhet i lederna.

Du har nu behov av att läka ut dina skador med vila från tung belastning samt behov av sjukgymnastik och rätt medicinering för att under kommande år återhämta dig så att du kan komma tillbaka i arbetslivet till ett arbete som passar dig och som du orkar med.
Röntgen ger oss bara en uppfattning hur ditt skelett har ”åldrats” under dessa år, men eftersom dina besvär sitter i mjukdelar, muskler och ligament kommer detta att kräva en lång återhämtning.

Du behöver hjälp av en bra Allmänläkare samt Försäkringskassan (FK) för att kunna bli rehabiliterad och sedan kunna återkomma utan framtida besvär i ett bra arbete som passar dig och som du kan vara kvar i tills du går i pension. På varje FK finns en försäkringsläkare som du tillsammans med din handläggare kan prata med för att få råd och stöd hur du skall kunna lägga upp en rehabiliteringsplan. Detta kan då leda till att du kan återkomma i arbetslivet istället för att riskera en förtidspension. De mediciner du har hjälper naturligtvis för stunden men är bara en del av all den behandling som du har rätt att få.

Tips: Sök hjälp via FK för en rehabiliteringsplan så skall du se att detta kommer att lösa sig.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress