Ange ditt sökord

Annons:

Röda svullnader och i samband med dessa är jag oerhört trött

Under snart 2 år har jag återkommande röda svullnader, och i samband med dessa är jag oerhört trött. De sitter i i ca 3dagar och försvinner sedan. Rodnaden kliar och ömmar, sitter på översidan av händerna, fötterna, baksidan av låren. Tavegyl hjälper. När jag är stressad återkommer de oftare. Inga utslag under semestern, men sedan aug har jag haft utslag konstant i 3mån samt varit mkt trött. Har tagit en del blodprover (borelia, ledsjukdom) men jag är kärnfrisk. Har fått svaret att en del har migrän och jag har utslag och läkarna vet inte varför?

Dina besvär skulle kunna vara en variant av nässelutslag (urticaria) som ofta återkommer på olika ställen och kliar och försvinner inom något dygn. Oftast hittar man ingen direkt utlösande orsak, men ibland kan besvären direkt kopplas till t ex kyla, ansträngning eller något man ätit (vissa läkemedel, nötter etc). I ditt fall kvarstår besvären i 3 dagar, varför jag funderar på om du kan ha en specialvariant som kallas urticariavaskulit. Fråga din doktor nästa gång om dina besvär kan stämma med den diagnosen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: