Ange ditt sökord

Annons:

Proverna visar inget

hej jag undrar kan man gå efter symptomen man har man har gjort många gånger reumatiska prover men dom visar inget vi har i släkten reumatism jag har ont i mina leder och ben och det går efter vädret om det regnar så har jag jätte värk så att jag kan vakna av de sen på morgorna har jag mina fötter så att jag kan inte gå ordentlig efterspm det gör ont jag är jätte stel på morgorna ar tacksam för svar jag orkar inte längre mvh Katja, 47 år

- Hej Katja! Diagnoser på reumatiska sjukdomer går ej att ställa på enbart prover. Sjukhistorien till sammans med undersökningsfynd måste vägas tillsammans med immunologiska prover och infammatoriska prover. Ofta kompletterar man med röntgenundersökningar. Dina besvär skulle kunna vara Artros besvär. Jag tycker nog att din husläkare skall göra en utredning. Om hon/han är osäker borde remiss skickas till reumatolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: