Ange ditt sökord

Annons:

Proverna visar inget

hej jag undrar kan man gå efter symptomen man har man har gjort många gånger reumatiska prover men dom visar inget vi har i släkten reumatism jag har ont i mina leder och ben och det går efter vädret om det regnar så har jag jätte värk så att jag kan vakna av de sen på morgorna har jag mina fötter så att jag kan inte gå ordentlig efterspm det gör ont jag är jätte stel på morgorna ar tacksam för svar jag orkar inte längre mvh Katja, 47 år

- Hej Katja! Diagnoser på reumatiska sjukdomer går ej att ställa på enbart prover. Sjukhistorien till sammans med undersökningsfynd måste vägas tillsammans med immunologiska prover och infammatoriska prover. Ofta kompletterar man med röntgenundersökningar. Dina besvär skulle kunna vara Artros besvär. Jag tycker nog att din husläkare skall göra en utredning. Om hon/han är osäker borde remiss skickas till reumatolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.