Ange ditt sökord

Annons:

Problem med torra händer

Jag har lite problem med mina händer. Det är så att under vinterhalvåret så blir jag väldigt torr och jag får sår på mina händer, framför allt på knogarna, trots att jag använder diverse handkrämer… Vad ska jag göra åt det?

Kom gärna in till oss på apoteket så ska vi visa dig vad vi har, finns krämer som är extra effektiva med tex karbamid. Fortsätt att smörja in händerna ofta, viktigt att hålla huden mjuk och smidig. Tips är att använda duscholja i stället för tvål. Smörja in händerna extra noga efter varje handtvätt och använd gärna plasthandskar när du hanterar rengöringsmedel. Använd gärna vantar eller handskar när det är kallt ute.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anki Hökfelt
Uppdaterad: 25 oktober, 2023 Publicerad: 25 oktober, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

Går milier (vita prickar i ansiktet) att behandla?

Kan man behandla milier med något preparat så att de försvinner? Kan man använda något preparat som hindrar dem att uppstå?

Hud & Hår

Vit hud efter borttagning av tatuering

Jag har gjort tatueringsborttagning med hjälp av laser, tatueringen är nu borta (alltså färgerna) men huden där jag haft min tatuering är nu vit, som jag tror är hypopigmentering. Är det något som med tiden försvinner eller finns det behandling mot detta? 

Hud & Hår

Återkommande bältros

Hade bältros för två år sedan. Misstänker nu att jag fått det igen. Vad gör jag?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: