Ange ditt sökord

Annons:

Problem med synen

Hej!! Jag har sedan ca 6 mån. tillbaka problem med att jag ser dåligt på långt håll. Håller jag för det ena ögat så går det bra, men när jag tittar med bägge ögonen så går "bilden" ihop och blir oerhört suddig. Nu känner jag även av mitt högra öga i form av värk/trötthetskänsla i ögat samt jag känner att jag har börjat skela. Därtill en oerhörd huvudvärk som kommer och går. Min fråga är, ska jag börja hos optikern för att kolla synen, eller ska jag gå till husläkaren. Är rädd att det är något fel, tex., hjärntumör. Tacksam för svar. Jfd (Kvinna, 35år)

Med det snaraste bör du ta kontakt med både läkare och optiker. Det behöver inte vara något allvarligt, men skall alltid uteslutas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 april, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.