Ange ditt sökord

Annons:

Problem med smärta i ryggen

Hej! På sistone har jag vaknat upp varje morgon med otrolig värk i min vänstra ryggsida. Varje andetag känns som en kniv mot ryggen. Har väldigt svårt ATT gå, kan det bero på min rökhosta som fått mina revben att sträcka sig..? Och vad ska jag göra åt saken. Snälla hjälp mig! Hussein, 22

Ja, på den beskrivning du ger låter det som om du vid en hostattack fått en sk upphakning av ett revben. Det kan verkligen göra ont vid varje andetag. Nu kan det också röra sig om andra orsaker varför jag föreslår att du går till din husläkare och blir ordentligt undersökt. Skulle det röra sig om en sk upphakning av revbenet kan en läkare eller sjukgymnast med OMT (ortopedisk medicinsk teknik) mobilisera ditt revben så att funktionen återställs och smärtorna försvinner. Ibland går det tillbaka av sig självt. Ett utmärkt sätt att undgå att det upprepas är att du slutar röka. Du kan få hjälp med rökavvänjning på din vårdcentral.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!