Ange ditt sökord

Annons:

Problem med smärta i ryggen

Hej! På sistone har jag vaknat upp varje morgon med otrolig värk i min vänstra ryggsida. Varje andetag känns som en kniv mot ryggen. Har väldigt svårt ATT gå, kan det bero på min rökhosta som fått mina revben att sträcka sig..? Och vad ska jag göra åt saken. Snälla hjälp mig! Hussein, 22

Ja, på den beskrivning du ger låter det som om du vid en hostattack fått en sk upphakning av ett revben. Det kan verkligen göra ont vid varje andetag. Nu kan det också röra sig om andra orsaker varför jag föreslår att du går till din husläkare och blir ordentligt undersökt. Skulle det röra sig om en sk upphakning av revbenet kan en läkare eller sjukgymnast med OMT (ortopedisk medicinsk teknik) mobilisera ditt revben så att funktionen återställs och smärtorna försvinner. Ibland går det tillbaka av sig självt. Ett utmärkt sätt att undgå att det upprepas är att du slutar röka. Du kan få hjälp med rökavvänjning på din vårdcentral.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.