Ange ditt sökord

Annons:

Problem med magen när jag inte är hemma

Jag har en orolig mage som gör det svårt att göra något. När jag ska ut med kompisarna eller skaffa ett jobb så börjar min tarm strula direkt, kan börja flera timmar innan jag ska iväg. Börjar med förstoppad känsla sen över till gas till diarre, det släpper inte varje gång efter besök på toalett. Ibland slutar det inte så utan det kan bara vara den förstoppade känslan hela tiden och ibland så kan den gå över. Men det är något som händer varje gång jag ska iväg. Hemma så har jag inga problem. /Mathias, 20

Besvärligt är det när man har en mage som beter sig på det är viset. Vi kallar detta för en nervös mage och det är inte tal om någon sjukdom i tarmen eftersom du är bra när du får vara hemma i lugn och ro. Jag tror att du skulle ha mycket god hjälp av att tala med en psykolog med betendevetarinriktning. Viktigt är också att du går ut i olika sammanhang och "provocerar" din mage. där man då börjar lite försiktigt och sedan ökar på de yttre kontakterna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Infektioner & Vacciner

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: