Ange ditt sökord

Annons:

Problem med magen när jag inte är hemma

Jag har en orolig mage som gör det svårt att göra något. När jag ska ut med kompisarna eller skaffa ett jobb så börjar min tarm strula direkt, kan börja flera timmar innan jag ska iväg. Börjar med förstoppad känsla sen över till gas till diarre, det släpper inte varje gång efter besök på toalett. Ibland slutar det inte så utan det kan bara vara den förstoppade känslan hela tiden och ibland så kan den gå över. Men det är något som händer varje gång jag ska iväg. Hemma så har jag inga problem. /Mathias, 20

Besvärligt är det när man har en mage som beter sig på det är viset. Vi kallar detta för en nervös mage och det är inte tal om någon sjukdom i tarmen eftersom du är bra när du får vara hemma i lugn och ro. Jag tror att du skulle ha mycket god hjälp av att tala med en psykolog med betendevetarinriktning. Viktigt är också att du går ut i olika sammanhang och "provocerar" din mage. där man då börjar lite försiktigt och sedan ökar på de yttre kontakterna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vad kan man äta med infekterade tarmfickor?

Fått diagnos infekterade tarmfickor och vill veta vad man kan äta. Har googlat lite på att man skall undvika nästan allt, men fattar inte vad jag skall göra för middagsmat? Tacksam för svar.

Mage & Tarm

Kan man undvika springmask?

Har en del frågor till dig gällande springmask! Vad kan vi som föräldrar med förskolebarn göra för att undvika att våra barn får springmask? Hur märker vi förresten det? Är det något vi bör vara uppmärksamma på för att upptäcka om de fått springmask? Finns det någon behandling som fungerar och hur undviker vi smittorisken? Hälsningar en fundersam förälder.

Mage & Tarm

Svårt att öka i vikt

Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt och tycker att det är jobbigt. Jag är en kille på 23 år som är 189 cm och väger 67 kg. Skulle gärna komma upp till över 70 kg men det känns helt omöjligt… Har du några bra tips?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.