Ange ditt sökord

Annons:

Problem med magen när jag inte är hemma

Jag har en orolig mage som gör det svårt att göra något. När jag ska ut med kompisarna eller skaffa ett jobb så börjar min tarm strula direkt, kan börja flera timmar innan jag ska iväg. Börjar med förstoppad känsla sen över till gas till diarre, det släpper inte varje gång efter besök på toalett. Ibland slutar det inte så utan det kan bara vara den förstoppade känslan hela tiden och ibland så kan den gå över. Men det är något som händer varje gång jag ska iväg. Hemma så har jag inga problem. /Mathias, 20

Besvärligt är det när man har en mage som beter sig på det är viset. Vi kallar detta för en nervös mage och det är inte tal om någon sjukdom i tarmen eftersom du är bra när du får vara hemma i lugn och ro. Jag tror att du skulle ha mycket god hjälp av att tala med en psykolog med betendevetarinriktning. Viktigt är också att du går ut i olika sammanhang och "provocerar" din mage. där man då börjar lite försiktigt och sedan ökar på de yttre kontakterna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Mage & Tarm

Hur tar man hand om magen efter magsjuka?

I dessa tider är magsjuka en av de största rädslorna man går runt med, i alla fall jag. Jag har 4 barn som alla är under 16 år så risken för att bli smittad känns relativt stor. Nu har nog hela världen blivit ännu bättre på att tvätta händer och såklart hålla avstånd, vilket gör att vi förebygger magsjukan i alla fall någorlunda, men jag undrar om du har fler tips till mig? Och om olyckan är framme, hur återställer man på bästa sätt kroppen efter en magsjuka?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: