Ange ditt sökord

Annons:

Problem med mage och tarmar i omgångar

Jag har sedan en tid tillbaka haft väldiga problem med magen/tarmarna som har kommit och gått i omgångar. Det började med långvariga diarréer (i ca 4-5månader), med behov utav akuta toalettbesök (upp till 10-15ggr om dagen). Ibland med blod samt slem i avföringen OCH med en känsla av svullnad där bak, vilket i sint tur ledde till sårbildning och ”eksem” vid tarmöppningen. Problemet tycker jag upplevs som värst på mornarna, då ofta en känsla av svullnad infinner sig och det irriterar då man sitter (känns ungefär som att man skulle ha något uppkört där bak). Jag kan bli väldigt orolig/gasig i magen till och från.

Har uppsökt läkaren 3 ggr och även blivit undersökt med rektoskopi (av två olika personer), men fick då svaret att det var en form av eksem. Men det visste jag då redan, jag tror detta orsakades av de diarréer jag vid det laget hade haft ganska länge (uppsökte läkare först efter ca fyra månader med detta besvär). Jag känner mig ofta trött på kvällarna/dagarna men har samtidigt ett krävande jobb, något som gör detta obehag otroligt svårt att leva med.. Förr var jag väldigt aktiv och driftig, nu orkar jag inte göra något och drar mig in i det sista från att umgås med folk.
Kan tillägga att jag även brukar bli väldigt dålig i magen av att äta t.ex. pizza, diarré dagen efter brukar då kunna inträffa men det är inte alla gånger.

Snälla, hjälp mig!

Kille 21

Här måste man utreda ytterligare med att bland annat se på hela grovtarmen med en coloskopi eftersom det är blod med i avföringen. Vidare går jag ut ifrån att man sett på blodprover när det gäller sänka, vita blodkroppar och andra så kallade inflammationsparametrar. De här åtgärderna i första hand förutom att man kontrollerar kroppsvikten förstås. Går man fort ner i vikt måste man handla snabbt. Visar inte dessa undersökningar något får man gå vidare med undersökningar i samråd med tarmspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 8 februari, 2010 Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: