Ange ditt sökord

Annons:

Problem med förstoppning

Hej!
Jag har sedan många år tillbaka problem med förstoppning, vilket började efter 2 stora axeloperationer, då ja fick mycket smärstillande värkmediciner, hade aldrig haft förstoppning tidigare, men nu har jag aldrig blivit av med den efter värkmedicinintaget, nu har det gått så långt att jag inte kan ha avföring utan vattenlavemang, äter bulkmedel, tarmstimulerande tabletter, inget tycks hjälpa, vad finns att göra? "Plågad" (Kvinna, 69år)

Här ser man klart kopplingen mellan vissa smärtstillande mediciner innehållande kanske kodein, vilket nu fört till den kroniska förstoppningen, Så mycket mer att tillföra än vad som ovan nämnts har jag inte förutom rikligt med vätska och rikligt med motion i form av timmeslånga promenader, samt föda med rikligt med fibrer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: