Ange ditt sökord

Annons:

Problem med förstoppning

Hej!
Jag har sedan många år tillbaka problem med förstoppning, vilket började efter 2 stora axeloperationer, då ja fick mycket smärstillande värkmediciner, hade aldrig haft förstoppning tidigare, men nu har jag aldrig blivit av med den efter värkmedicinintaget, nu har det gått så långt att jag inte kan ha avföring utan vattenlavemang, äter bulkmedel, tarmstimulerande tabletter, inget tycks hjälpa, vad finns att göra? "Plågad" (Kvinna, 69år)

Här ser man klart kopplingen mellan vissa smärtstillande mediciner innehållande kanske kodein, vilket nu fört till den kroniska förstoppningen, Så mycket mer att tillföra än vad som ovan nämnts har jag inte förutom rikligt med vätska och rikligt med motion i form av timmeslånga promenader, samt föda med rikligt med fibrer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!