Ange ditt sökord

Annons:

Pia (31) har från och till värk i sina leder och har haft det under några år:

Under det senaste halvåret har det blivit värre. Det sprakar i handlederna (vilket det har gjort under många år) och värker. Det hugger till i vissa ansträngda lägen. Nu har det även börjat i fingrarna.(där knäpper det när jag böjer på dom). Det värker i vristerna, tårna (där kan det också hugga till i vissa lägen), knäna och ländryggen samt mot ena höften. Jag känner mig deprimerad över detta och undrar vad det kan bero på.

Skrivet av Hjortsberg...
Hjortsberg tror att det KAN vara en tidig debut av ARTROS: Det är en sjukdom som sakta skadar brosket i lederna och ger svullnad, ömhet och stelhet. Den kommer och går i perioder och kommer aldrig att "förstöra" dina leder - men väl ge dig besvär från flera olika dekar av kroppen - alltså i både stora och små leder.

Dessa besvär svarar ofta bra på lätt anti-inflammatorisk medicin, typ NSAID-preparat som t.ex Brufen /Voltaren, men kan även med fördel behandlas med ett nyare preparat som t.ex. CELEBRA (en s.k Cox 2-hämmare) som ger bra resultat. Prata med din läkare
En röntgenundersökning kan vara av värde. Provtagning för att utesluta annan inflammatorisk sjukdom kan vara en bra planering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: