Pepe (man 46) arbetar som truckförare på ett lager:

Pepe (man 46) arbetar som truckförare på ett lager:

Pepe (man 46) arbetar som truckförare på ett lager:

En dag i juli förra året satt jag i min truck, när en annan truck körde på mig bakifrån. Sedan dess har jag haft ont i nacken och detta gör att jag har muskelspänningar. Har även mycket ont i huvudet. Min läkare säger att det är en pisksnärtsskada. Har varit hos röntgen, där de hittade att jag har trång ryggmärgskanal sedan födseln. Har aldrig haft problem med min nacke tidigare. Skall göra magnetröntgen i höst. Går hos en sjukgymnast sedan april. Han säger att leden mellan första och andra kotan sitter i kläm. Innan jag började gå hos min sjukgymnast har jag varit hos en kiropraktiker 13 gånger, därefter hos en naprapat två gånger men de kunde inte hjälpa mig. Har varit sjukskriven sedan 18 januari 2005. Jag äter Paraflex comp. Vissa dagar känner jag knappt av problemen och vissa dagar har jag jätteont, kan knappt röra mig. Min sjukgymnast säger att pga att jag väntade så länge innan jag sjukskrev mig och började gå hos en sjukgymnast, kommer det att ta mycket lång tid innan jag blir bättre. Min doktor har sagt till mig att jag kommer att bli bra men inte som jag var tidigare. Mina frågor: 1) Påverkar att jag har smal ryggmärgskanal mina smärtor? 2) Kommer mina smärtor i nacke och huvud att försvinna någon gång? 3) Varför växlar det så att vissa dagar känner jag knappt något och andra dagar är jättedålig? 4) Hur lång tid kan det ta innan jag blir bra? Hoppas ni kan hjälpa mig med mina frågor. Mvh, En frustrerad kille
Skrivet av Christer Hjortsberg...
1.
Ja Utgången av en skada beror ALLTID på hur UTGÅNGSLÄGET VAR innan man fick sin skada. Om man redan har en förändring (i detta fall då en förträngning) blir ju effekten av även ett mindre våld väldigt påtagligt för just denna patient.
2.
Ja. Prognosen är nästan alltid så god att dessa besvär nästan alltid skall kunna helt klinga av.
3.
Precis som alla förändringar i ryggkanalen (t.ex diskbråck) varierar besvären ofta från dag till dag och vecka till vecka. Orsaken är sannolikt att ny retningstillstånd hela tiden tillkommer och sedan successivt läker ut.
4.
Det är omöjligt art svara på. Varje patient är individuell och prognosen beror ju på FLERA faktorer. Prognosen är emellertid alltid gynnsam och det bör finnas goda möjligheter att bli återställd – även om vissa arbetsuppgifter i framtiden kanske inte blir lika lätta som tidigare.
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress