Ange ditt sökord

Annons:

Ortopeden vill inte ta emot min remiss för min värk och rörelseinskränkning – vad ska jag göra?

jag har enligt MR röntgen Cervikal spinalstenos i c6-c7 med rotkanalstenos c7.har värk och rörelseinskränkning i nacke med rhitzopathi i armar reflexbortfall och känselnedsättning. har även förslitningar mellan c3-c4 har även andra problem med bröstkotor och ländkotor har även domningar i båda benen med kraftig värk under fötterna ,men nu vill inte ortopeden i mitt Landsting ta emot mig utan remissen går åter till husläkaren .vad kan jag göra för att få hjälp har gått sjukskriven i 6 månader.

Det låter onekligen som om Du har det riktigt besvärligt. Ortopeden har tydligen bedömt att en eller flera operationer har små möjligheter att förbättra Ditt tillstånd i nuläget. Jag tycker att Du och Din husläkare skall diskutera en remiss till smärtspecialist eller till smärtrehabiliteringsklinik. Det är viktigt att Du får hjälp att få bästa möjliga smärtlindring och utifrån det kunna träna upp eller bibehålla de funktioner Du har. Ett rehabiliteringsteam kan bedöma Dina funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar samt se vilka resurser Du har eller behöver träna och på olika sätt lära Dig att hantera de problem Du har trots kvarstående smärtor. Ett så kallat Avstämningsmöte är något som Du eller Din läkare kan initiera via Försäkringskassan, så att Dina rehabiliteringsinsatser samordnas och synkroniseras vilket även underlättar för Dig att succesivt återgå i arbete.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.