Ange ditt sökord

Annons:

Ortopeden vill inte ta emot min remiss för min värk och rörelseinskränkning – vad ska jag göra?

jag har enligt MR röntgen Cervikal spinalstenos i c6-c7 med rotkanalstenos c7.har värk och rörelseinskränkning i nacke med rhitzopathi i armar reflexbortfall och känselnedsättning. har även förslitningar mellan c3-c4 har även andra problem med bröstkotor och ländkotor har även domningar i båda benen med kraftig värk under fötterna ,men nu vill inte ortopeden i mitt Landsting ta emot mig utan remissen går åter till husläkaren .vad kan jag göra för att få hjälp har gått sjukskriven i 6 månader.

Det låter onekligen som om Du har det riktigt besvärligt. Ortopeden har tydligen bedömt att en eller flera operationer har små möjligheter att förbättra Ditt tillstånd i nuläget. Jag tycker att Du och Din husläkare skall diskutera en remiss till smärtspecialist eller till smärtrehabiliteringsklinik. Det är viktigt att Du får hjälp att få bästa möjliga smärtlindring och utifrån det kunna träna upp eller bibehålla de funktioner Du har. Ett rehabiliteringsteam kan bedöma Dina funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar samt se vilka resurser Du har eller behöver träna och på olika sätt lära Dig att hantera de problem Du har trots kvarstående smärtor. Ett så kallat Avstämningsmöte är något som Du eller Din läkare kan initiera via Försäkringskassan, så att Dina rehabiliteringsinsatser samordnas och synkroniseras vilket även underlättar för Dig att succesivt återgå i arbete.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!