Ange ditt sökord

Annons:

Orolig för min dotter

Hej! Jag har en dotter som är 22år. Hon är enäggstvilling och är nu för första gången i sitt liv ensam i en stad och skola hon inte känner till. Hon och hennes tvillingsyster är väldigt taita. Båda sökte sjukgymnastutbildningen i första hand Linköping. Hennes syster kom in i Linköping och hon i Uppsala. Hon har inte fått någon vettig bostad. Hon är så ledsen, känner sig totalt ensam, Orkar ingenting, gråter bara så fort någon pratar med henne. Hom pratar inte med någon och tror sig inte klara något. Hon har på en vecka gått ner i vikt, blivit mycket blek och orkar inte någonting. Hon kan heller inte koncentrera sig på några skoluppgifter. Hon saknar sin syster så hon står bara inte ut. Hennes syster börjar också må riktigt dåligt på grund av detta. Hur ska jag agera som mamma? Helena, 57 år

Finns det någon skolkurator eller studentläkare som Din dotter kan gå och att prata med. Jag skulle föreslå det i första hand. Du kanske annars kan få henne att gå till vårdcentralen och få en läkarkontakt för en bedömning. Det är ju i första hand en akut krisreaktion som hon drabbats av, men det kan övergå i en depression och därför är det bra om hon får hjälp så tidigt som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: