Ange ditt sökord

Annons:

Orolig för min dotter

Hej! Jag har en dotter som är 22år. Hon är enäggstvilling och är nu för första gången i sitt liv ensam i en stad och skola hon inte känner till. Hon och hennes tvillingsyster är väldigt taita. Båda sökte sjukgymnastutbildningen i första hand Linköping. Hennes syster kom in i Linköping och hon i Uppsala. Hon har inte fått någon vettig bostad. Hon är så ledsen, känner sig totalt ensam, Orkar ingenting, gråter bara så fort någon pratar med henne. Hom pratar inte med någon och tror sig inte klara något. Hon har på en vecka gått ner i vikt, blivit mycket blek och orkar inte någonting. Hon kan heller inte koncentrera sig på några skoluppgifter. Hon saknar sin syster så hon står bara inte ut. Hennes syster börjar också må riktigt dåligt på grund av detta. Hur ska jag agera som mamma? Helena, 57 år

Finns det någon skolkurator eller studentläkare som Din dotter kan gå och att prata med. Jag skulle föreslå det i första hand. Du kanske annars kan få henne att gå till vårdcentralen och få en läkarkontakt för en bedömning. Det är ju i första hand en akut krisreaktion som hon drabbats av, men det kan övergå i en depression och därför är det bra om hon får hjälp så tidigt som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: