Ange ditt sökord

Annons:

Orolig för min dotter

Hej! Jag har en dotter som är 22år. Hon är enäggstvilling och är nu för första gången i sitt liv ensam i en stad och skola hon inte känner till. Hon och hennes tvillingsyster är väldigt taita. Båda sökte sjukgymnastutbildningen i första hand Linköping. Hennes syster kom in i Linköping och hon i Uppsala. Hon har inte fått någon vettig bostad. Hon är så ledsen, känner sig totalt ensam, Orkar ingenting, gråter bara så fort någon pratar med henne. Hom pratar inte med någon och tror sig inte klara något. Hon har på en vecka gått ner i vikt, blivit mycket blek och orkar inte någonting. Hon kan heller inte koncentrera sig på några skoluppgifter. Hon saknar sin syster så hon står bara inte ut. Hennes syster börjar också må riktigt dåligt på grund av detta. Hur ska jag agera som mamma? Helena, 57 år

Finns det någon skolkurator eller studentläkare som Din dotter kan gå och att prata med. Jag skulle föreslå det i första hand. Du kanske annars kan få henne att gå till vårdcentralen och få en läkarkontakt för en bedömning. Det är ju i första hand en akut krisreaktion som hon drabbats av, men det kan övergå i en depression och därför är det bra om hon får hjälp så tidigt som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: