Ange ditt sökord

Annons:

Orolig att kompis blivit våldtagen

Jag och min bästa tjejkompis var på en fest för några veckor sedan och jag tror något hände henne där. Hon vill inte berätta men jag tror verkligen att hon kan ha blivit våldtagen. Jag vet inte vad jag ska göra, hon är helt annorlunda och blir bara ledsen men vill inte prata med mig om det. Hur ska jag göra för att hjälpa henne? Anonym 

Hej! Så fint att du bryr dig om din kompis och verkligen vill finnas för henne. Kan du fråga din kompis om hon skulle behöva prata med någon annan vuxen om det som trycker henne? Du kan tipsa eller följa med till ungdomsmottagningen eller skolsköterska/kurator på skolan. Du kan även tipsa om att hon kan ta kontakt anonymt med en tjejjour eller BRIS för att få stöd. Om din kompis inte vill prata så får du försöka respektera det men ändå finnas kvar för henne. Blir allt detta för jobbigt för dig så är det viktigt att du kan få prata med någon om din oro.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: