Ange ditt sökord

Annons:

Ont i sätesmuskulaturen

Hej, Haft ont i sätesmuskulaturen en lång tid. Har magnetröntgat rygg. Den visade sliten disckota. Mest ont när jag är stilla. Sitta en längre tid går inte. Vaknar på morgonen med värk men försvinner vid rörelse. Vid styrketräning av denna del av kroppen får jag ont dagen efter. Varit hos sjukgymnastik och fått bålstärkande övningar men ingen märkbar förbättring. Kan besvären bero på något problem lokaliserat till sätesmuskulaturen och om så är fallet vad kan man göra åt det? Hälsningar Stefan, 42

Det är inte ovanligt att man får ont i sätesmuskulaturen vid ryggproblem. Ofta blir muskulaturen kort och spänd vilket i sin tur minskar blodförsörjningen till muskulaturen i området. Det verkar ju stämma in på dig då du beskriver att du har mest problem på morgonen som förbättras när du komer upp och rör på dig. Men också att stillasittande inte är bra. Dessutom kan den korta muskulaturen i sin tur leda till att du får ont i höfterna. Det är alltså viktigt att öka blodcirkuationen i området. Förutom bålstärkande övningar behöver du rörelseövningar och töjningsövningar. Det kan också vara så att du skulle vara hjälpt av en kur med antiinfammatorisk medicin, men det viktigaste är att du rör på dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!