Ange ditt sökord

Annons:

Ont i sätesmuskulaturen

Hej, Haft ont i sätesmuskulaturen en lång tid. Har magnetröntgat rygg. Den visade sliten disckota. Mest ont när jag är stilla. Sitta en längre tid går inte. Vaknar på morgonen med värk men försvinner vid rörelse. Vid styrketräning av denna del av kroppen får jag ont dagen efter. Varit hos sjukgymnastik och fått bålstärkande övningar men ingen märkbar förbättring. Kan besvären bero på något problem lokaliserat till sätesmuskulaturen och om så är fallet vad kan man göra åt det? Hälsningar Stefan, 42

Det är inte ovanligt att man får ont i sätesmuskulaturen vid ryggproblem. Ofta blir muskulaturen kort och spänd vilket i sin tur minskar blodförsörjningen till muskulaturen i området. Det verkar ju stämma in på dig då du beskriver att du har mest problem på morgonen som förbättras när du komer upp och rör på dig. Men också att stillasittande inte är bra. Dessutom kan den korta muskulaturen i sin tur leda till att du får ont i höfterna. Det är alltså viktigt att öka blodcirkuationen i området. Förutom bålstärkande övningar behöver du rörelseövningar och töjningsövningar. Det kan också vara så att du skulle vara hjälpt av en kur med antiinfammatorisk medicin, men det viktigaste är att du rör på dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.