Ange ditt sökord

Annons:

Ont i magen efter alkoholintag

Hej! Varje gång jag dricker alkohol får jag fruktansvärt ont i magen dagen efter. Jag kan inte äta något och spyr ganska ofta. Det handlar inte om någon vanlig bakfylla, då det räcker med 2-3 öl, annars har jag inga probem med magen. Förut var det mest problem när jag blandade olika spritsorter men nu även om jag bara håller mig till en, jag har aldrig förut varit speciellt bakfull även om jag då druckit betydligt mer, dessa symptom är relativt nya. Någon idé om vad det kan vara? Erik, 26

Tydligen är det något i ölet som du inte tål. En intressant fråga är hur du reagerar på ett eller ett par glas vin? Blir det samma effekt då? Jag har några patienter som inte alls tål alkohol, även om det bara handlar om mycket små mängder. Det har testats olika typer av mag- eller allergimediciner innan man druckit några droppar utan att det haft någon effekt. Till dessa kan jag bara säga: Tyvärr, du är superallergisk mot alkohol och mår bäst av att låta bli!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: