Ange ditt sökord

Annons:

Ont i överarmen efter skidresa

AL28 (kv): Jag har sedan en skidresa till alperna förra året haft mer eller mindre ont i mina överarmar. Smärtan varierar från armbågen och upp till axeln mellan höger och vänster, från dag till dag och ändrar sig även i löpet av dagen. Ibland har jag så ont på morgonen att jag inte kan lyfta dem. Det känns som att det är biceps det smärtar ifrån men jag har hört att det också skulle kunna vara någon form för bursitis. Jag har varit hos en läkare som sa åt mig att det enda jag kunde göra var att smörja med tex voltaren. Jag har därför prövat att köra voltaren kurer, med både tabletter och gel. Det har fungerat i perioder men nu hälper det inte längre.
För en vecka sedan prövade jag att köra ett styrketräningspass bla med bla biceps. I några dagar efteråt kändes de hårda, svullna och ömma.
Jag är i övrigt frisk som en nötkärna har en god fysik (även fast jag inte vanligtvis styrketränar) och har alltid känt mig väldigt stark. Därför är jag väldigt förbryllad och frustrerad över att inte veta vad smärtan kommer sig av och orolig över tanken på att kanske behöva ha det så här resten av livet.

Jag undrar förstås om det hände något speciellt under skidresan eller i skidbacken. Jag går ut ifrån att man tagit blodprover för att se på så kallade inflammatoriska parametrar innehållande Sänka Crp och vita blodbilden förutom möjligen även vissa reumatiska blodvärden. Är det långvariga besvär av den här typen bör du gå tillbaka till behandlande läkare igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: