Ange ditt sökord

Annons:

Olika biverkningar av p-piller

Hej!

Jag började äta Yasmine 28 för lite mer än tre veckor sedan, som ett steg i en kombinerad behandling mot akne i ansiktet. Har haft preblem med akne i snart 7 år och testat det mesta - men fram tills nu inte p-piller.

Problemet är att jag sedan dag 1 haft blödningar varje dag; inte riktigt lika mkt som vanlig mens men störande nog. Dessutom har jag i olika grad haft ont i magen (liknande mensvärk) ungefär varannan dag, men ibland oftare.
Jag har aldrig tidigare haft speciellt mkt problem med mensvärk och det känns väldigt jobbigt att plötsligt få detta.
Jag har läst att tjejer med mens och mensvärk ofta testar p-piller för att detta ska försvinna - varför blir det tvärtom för mig?
Hur lång tid brukar det ta för dessa biverkningar att gå över?
Visst skulle det vara jättebra om p-pillrena visar sig hjälpa mot aknen (vilket även det är enormt jobbigt..) men just nu känns det lite som pest eller kolera..

Tack så mkt på förhand! Filippa (Kvinna, 21år)

Yasmin är dokumenterat att det hjälper för lätt till måttlig acne så jag hoppas det ska hjälpa dig. Precis som du skriver så blir mensen oftast regelbunden, blödningsmängden mindre och mensvärken lindras av P-piller. Ibland kan det ta 2-3 månader innan det blir så. Det du kan göra är att ta tabletterna regelbundet och avvakta. Ifall du fortfarande blöder efter 2- 3 månader så bör gå till din ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning. Om du är osäker på att du inte var gravid när du började med tabletterna bör du göra en graviditets test för säkerhet skull.
Klamydia och andra könsjukdomar kan också leda till blödningstrassel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 maj, 2010

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: