Ange ditt sökord

Annons:

Olika biverkningar av p-piller

Hej!

Jag började äta Yasmine 28 för lite mer än tre veckor sedan, som ett steg i en kombinerad behandling mot akne i ansiktet. Har haft preblem med akne i snart 7 år och testat det mesta - men fram tills nu inte p-piller.

Problemet är att jag sedan dag 1 haft blödningar varje dag; inte riktigt lika mkt som vanlig mens men störande nog. Dessutom har jag i olika grad haft ont i magen (liknande mensvärk) ungefär varannan dag, men ibland oftare.
Jag har aldrig tidigare haft speciellt mkt problem med mensvärk och det känns väldigt jobbigt att plötsligt få detta.
Jag har läst att tjejer med mens och mensvärk ofta testar p-piller för att detta ska försvinna - varför blir det tvärtom för mig?
Hur lång tid brukar det ta för dessa biverkningar att gå över?
Visst skulle det vara jättebra om p-pillrena visar sig hjälpa mot aknen (vilket även det är enormt jobbigt..) men just nu känns det lite som pest eller kolera..

Tack så mkt på förhand! Filippa (Kvinna, 21år)

Yasmin är dokumenterat att det hjälper för lätt till måttlig acne så jag hoppas det ska hjälpa dig. Precis som du skriver så blir mensen oftast regelbunden, blödningsmängden mindre och mensvärken lindras av P-piller. Ibland kan det ta 2-3 månader innan det blir så. Det du kan göra är att ta tabletterna regelbundet och avvakta. Ifall du fortfarande blöder efter 2- 3 månader så bör gå till din ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning. Om du är osäker på att du inte var gravid när du började med tabletterna bör du göra en graviditets test för säkerhet skull.
Klamydia och andra könsjukdomar kan också leda till blödningstrassel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 28 maj, 2010

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Har jag växt färdigt?

Jag är 15 år gammal. Fick min mens vid 13 års ålder då jag var 160 cm. Idag, två senare, så har jag bara växt två centimeter. Min mamma är 167 cm och pappa är 172 cm. Nyligen hade jag även höftbesvär då jag fick göra en röntgen där de sa att min tillväxtzon i höfterna var stängda och färdigväxta. Betyder det att jag inte kommer växa något mer nu på längden?

Barn & Graviditet

Bebis med brustna blodkärl på kinderna

Hej! Har en fråga om min lilla tjej på 3,5 månad. Har sett att hon fått som små brustna blodkärl på kinderna och är rädd för att det kan bli mer? Hon har även väldigt synliga blodådror på ögonlocken. Min BVC-sköterska säger inget speciellt om det när jag frågar vilket gör mig lite orolig! Kommer detta försvinna? Har ju hört att bebisar får tjockare hud med tiden? Vad är orsaken och vad kan man göra? Mvh Nina

Barn & Graviditet

Utstående öron

Hej! Jag har bara en liten fråga om operationer på utstående öron. Kan man fortfarande göra det eller är det något man har slutat med? Hälsningar, Jolin, 13 år

Annons:

Coronapandemin: Upplever du att allmänheten fortfarande följer myndigheternas rekommendationer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq