Ange ditt sökord

Annons:

Olika biverkningar av p-piller

Hej!

Jag började äta Yasmine 28 för lite mer än tre veckor sedan, som ett steg i en kombinerad behandling mot akne i ansiktet. Har haft preblem med akne i snart 7 år och testat det mesta – men fram tills nu inte p-piller.

Problemet är att jag sedan dag 1 haft blödningar varje dag; inte riktigt lika mkt som vanlig mens men störande nog. Dessutom har jag i olika grad haft ont i magen (liknande mensvärk) ungefär varannan dag, men ibland oftare.
Jag har aldrig tidigare haft speciellt mkt problem med mensvärk och det känns väldigt jobbigt att plötsligt få detta.
Jag har läst att tjejer med mens och mensvärk ofta testar p-piller för att detta ska försvinna – varför blir det tvärtom för mig?
Hur lång tid brukar det ta för dessa biverkningar att gå över?
Visst skulle det vara jättebra om p-pillrena visar sig hjälpa mot aknen (vilket även det är enormt jobbigt..) men just nu känns det lite som pest eller kolera..

Tack så mkt på förhand! Filippa (Kvinna, 21år)

Yasmin är dokumenterat att det hjälper för lätt till måttlig acne så jag hoppas det ska hjälpa dig. Precis som du skriver så blir mensen oftast regelbunden, blödningsmängden mindre och mensvärken lindras av P-piller. Ibland kan det ta 2-3 månader innan det blir så. Det du kan göra är att ta tabletterna regelbundet och avvakta. Ifall du fortfarande blöder efter 2- 3 månader så bör gå till din ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning. Om du är osäker på att du inte var gravid när du började med tabletterna bör du göra en graviditets test för säkerhet skull.
Klamydia och andra könsjukdomar kan också leda till blödningstrassel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: