Ange ditt sökord

Annons:

Okej att låta barn tugga tuggummi?

Hej! Min dotter på 6 år tuggar gärna barntuggummin från Apoteket. De är sockerfria, rekommenderade mellan måltider osv. Alltså inget som vid första anblick skulle vara “farligt”. Min fråga är hur magen mår av det (tuggar ca 20-30 min, 3-4 ggr/veckan). Jag själv anser att det inte är någon fara, hennes pappa däremot gillar det inte alls eftersom det “lurar” magen att den ska få mat. I hans öron låter det nästan lika illa som barnmisshandel när jag tillåter henne att tugga. Vad anser du? Mina, 30

Att tugga tuggummi i den här omfattningen torde inte spela någon roll för magen. Det viktigaste i sammanhanget är att båda föräldrarna är överens om hur måga tuggummin i veckan hon får tillgång till!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 februari, 2016

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: