Ange ditt sökord

Annons:

Nageltrång

Hej,
Jag har nageltrång och ska göra en königoperation där dom tar bort en bit av nagel (ca 2mm). Hur länge tar det att läka så det blir en skorpa eller liknande så man kan bada? Äter troligtvis antibiotika samtidigt. Är i övrigt frisk, har ingen diabetes eller andra komplikationer som bidrar till långsammare läkning av sår...tacksam för snabbt och bra svar!
Mikael

Det brukar ta tio till fjorton dagar innan man tar stygnen samt ytterligare ett par dagar innan man badar utan skydd på såret. Skall man bada bör man ha en vattentät platspåse på foten. Rutinmässigt skriver man inte ut penicillin efter operationen. Det kan tidigast bli aktuellt med Penicillin om man skulle få något tecken till infektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: