Nackartros - blir det bättre?

Nackartros - blir det bättre?

Nackartros - blir det bättre?

Sign: Yvonne har nackartros och går hos kiropraktor. Hjälper oftast men inte alltid. Det sägs att det blir bättre, när man blir äldre? När är man äldre? Är 49 år idag. Har även yrsel. Är det nerver som är i kläm eller nflammerade?
Svar från leg. kiropraktor Kristian Jörgensen;

Besvär från nacken (nackartros) minskar ofta med åren. Men en del äldre kan fortfarande ha kvar sina besvär. Störst risk för rygg- och nackbesvär är det i åldern 45-50 år. Därefter minskar risken.

Det kan finnas samband mellan nackbesvär och yrsel. Är du öm längst uppe i nacken, när din kiropraktor känner på din nacke, kan detta vara orsaken till din yrsel. Där går många nervtråder, som känner efter vilken ställning du har huvudet i. Om nacken inte fungerar störs detta system. Om en nerv sitter i kläm eller är inflammerad är det som oftast orsakat av antigen ett diskbråck eller en förslitning, som leder till att det blir ett tryck på nerven. Det sista kallas en spinalstenos.

Nerverna från nacken går ut i armarna och om det finns ett tryck på nerven där den kommer ut från ryggraden domnar eller smärtor det ända ut i armarna och oftast ända ut i fingrarna. Du skriver dock inte om du har sådana besvär.

Även om man har nackartros kan, so du skriver, kiropraktisk behandling ofta hjälpa. Men det är ofta bra att komplettera med rörlighetsträning. Till exempel gympa eller övningar för nacken.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress