Ange ditt sökord

Annons:

Något sätt att slappna av

Jag har konstant ångest över min situation just nu - arbetslöshet, misslyckande, depression etc - och jag undrar ifall känslighet för ljud är något vanligt förekommande i samband med ångest och depression? Varje gång det är för mycket ljud omkring mig får jag svårt att hålla mig lugn eller andas lugnt, och stressen inombords bara ökar. Finns det något sätt att kunna slappna av mer effektivt? Evelina (20år)

det finns ord i din fråga (”konstant ångest”, ”depression”) som är svåra att värdera men som sammantaget med din ljudkänslighet gör att man måste misstänka att du kan ha en behandlingskrävande depression. Du bör få detta bedömt hos husläkare eller vid psykiatrisk mottagning. För allmän avslappning kan motion, någon form av meditation eller avslappnings-CD rekommenderas.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!