Ange ditt sökord

Annons:

Muskelinflammation i ryggen

Om man har muskelinflammation i ryggen som leder till att det värker ned i armen och handen. Det känns som att den domnar av. Äter inflammationshämmande medicin. Är det bra med kyla eller värme? Kristina, 55

Kyla och värme är kanske de behandlingsmetoder mot smärta och värk som funnits så länge det funnits människor på jorden. Trots det har det forskats väldigt lite om just detta. Men det används både av patienter och i vården i olika former eftersom det erfarenhetsmässigt ger en smärtlindring. I ditt fall låter det som om du i kombination med inflammationshämmande medicin skulle kunna vara hjälpt av värme för att öka blodtillströmningen och få spända och irriterade muskler och senfästen att minska i sin spänningsgrad. Men efter en inledande värmebehandling bör man i direkt anslutning träna muskulaturen i området för att dra nytta av värmeeffekten. Nu kan det också vara så att kyla kan vara det som ger bäst smärtlindring. Oftast gäller det vid akuta skador och inflammationer, men också vid nervskador eller nervsjukdomar. Är man osäker kan man prova sig fram och det kan ju som sagt ändra sig över tiden. Det som är bra med värme- och kylbehandlingar är att patienten kan använda det i hemmet och att det är billigt, med tex värmedyna eller isbitar i en plastpåse som man läggar eller masserar över det värkande stället.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!