Ange ditt sökord

Annons:

Muskelinflammation i ryggen

Om man har muskelinflammation i ryggen som leder till att det värker ned i armen och handen. Det känns som att den domnar av. Äter inflammationshämmande medicin. Är det bra med kyla eller värme? Kristina, 55

Kyla och värme är kanske de behandlingsmetoder mot smärta och värk som funnits så länge det funnits människor på jorden. Trots det har det forskats väldigt lite om just detta. Men det används både av patienter och i vården i olika former eftersom det erfarenhetsmässigt ger en smärtlindring. I ditt fall låter det som om du i kombination med inflammationshämmande medicin skulle kunna vara hjälpt av värme för att öka blodtillströmningen och få spända och irriterade muskler och senfästen att minska i sin spänningsgrad. Men efter en inledande värmebehandling bör man i direkt anslutning träna muskulaturen i området för att dra nytta av värmeeffekten. Nu kan det också vara så att kyla kan vara det som ger bäst smärtlindring. Oftast gäller det vid akuta skador och inflammationer, men också vid nervskador eller nervsjukdomar. Är man osäker kan man prova sig fram och det kan ju som sagt ändra sig över tiden. Det som är bra med värme- och kylbehandlingar är att patienten kan använda det i hemmet och att det är billigt, med tex värmedyna eller isbitar i en plastpåse som man läggar eller masserar över det värkande stället.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 16 mars, 2012 Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Isande kyla i ben och fot

Upplever en isande kyla i vänster nedre del av benet och fot.

Rörelseapparaten

En fot som knakar?

Hej! jag är en femtonårig tjej. Jag har en fot som knäcker och knakar varje gång jag tar ett steg, min kompis har samma problem!

Rörelseapparaten

Kramp i fingrarna

Hej, vad beror det på att jag nästan varje dag får kramp i fingrarna på båda händerna så att jag har svårt att hålla i någonting?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: