Ange ditt sökord

Annons:

Monika-ledsmärta (39) har utretts hos neurolog, på medicin- och infektionsklinik:

Det enda "felet" dom fann var en lätt förhöjning av albumin i likvor (och lätt nedsättning av blod-hjärnbarriären) vilket de ej tyckte krävde vidare undersökning (eftersom övriga likvorprover var u.a). Jag har en fruktansvärd led/muskelvärk i hela kroppen, även i ansikte och huvud. Jag har remitterats vidare till reumatologen-Sahlgrenska. Min läkare tror att det är något reumatiskt, trots normal SR och CRP. LPK har legat något högt, likaså TPK och joniserat calcium.(PTH normal). Jag har prövat de flesta mediciner (kodein, salicylcystein och Artrotec, som gav mig magbesvär, samt Ketogan för att få sova)! Anser ni att det är farligt att ta tex inflammationshämmande vid oklar diagnos?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det som stör dig är ju en smärta. Du beskriver även att den inte påverkas av smärtmediciner och att du bara istället får biverkningar av dessa. Den förändring som man hittat kan man inte i första hand sätta i samband med en reumatisk sjukdom. Jag tror att du måste genomgå flera bedömningar innan man vet vad som ligger bakom dina prover och undersökningsfynd. Det går tyvärr inte i nuläget att ge dig ytterligare besked
MEN…
Du verkar vara väl omhändertagen och jag tror att du snart kommer att få besked från dina undersökningar så att du kan bli behandlad och besvärsfri.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: