Ange ditt sökord

Annons:

Moni (Kvinna 30) har en fråga om fot och tå:

När jag joggar eller går längre sträckor får jag ont precis vid trampdynan framtill på foten som strålar ut till tårna främst "långtån och ringtån". smärtan är kraftig och det är nästan som brännande värk.

Skrivet av Christer Hjortsberg...

Sannolikt kan detta vara samma sak och du bör få en bentäthetsmätning gjord. I din ålder är risken för benskörhet emellertid liten, och det ter sig därför mer sannolikt att du med ett normalt skelett ÖVERBELASTAT så att det uppstått en spricka.

VILA och tid gör att benet kan läka ihop igen - men en undersökning med röntgen och bentäthetsmätning är ALLTID en klok undersökning för att klargöra situationen och ge dig ett korrekt besked. Denna typ av besvär kallas ofta "marschfraktur" då den uppkommer när unga män går långt och därmed överbelastar foten.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: