Ange ditt sökord

Annons:

Moni (Kvinna 30) har en fråga om fot och tå:

När jag joggar eller går längre sträckor får jag ont precis vid trampdynan framtill på foten som strålar ut till tårna främst "långtån och ringtån". smärtan är kraftig och det är nästan som brännande värk.

Skrivet av Christer Hjortsberg...

Sannolikt kan detta vara samma sak och du bör få en bentäthetsmätning gjord. I din ålder är risken för benskörhet emellertid liten, och det ter sig därför mer sannolikt att du med ett normalt skelett ÖVERBELASTAT så att det uppstått en spricka.

VILA och tid gör att benet kan läka ihop igen - men en undersökning med röntgen och bentäthetsmätning är ALLTID en klok undersökning för att klargöra situationen och ge dig ett korrekt besked. Denna typ av besvär kallas ofta "marschfraktur" då den uppkommer när unga män går långt och därmed överbelastar foten.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten