Ange ditt sökord

Annons:

Mitt finger hoppar ur led och jag har allmänt ont i det när jag böjer eller spänner det

Hej jag står i mål i fotboll och har haft flera finger skador genom åren t.ex. att fingret hoppat ut led och massor av stukningar. Men nu har jag fått jätte ont i mitt pekfinger, det är inte alls svullet eller ser blått ut men gör minst lika ont som ett stukat finger, det är rörligt och jag kan använda det men gör ont när jag spänner och böjer det. Kan det vara att jag har en spricka i fingret? / Alicia 17 år

För att se så att du inte skadat själva leden, fått en fraktur eller en spricka så föreslår jag att du rådgör med din husläkare om en eventuell röntgenundersökning av handen och fingrarna. Det kan också röra sig om en brosk-, sen- eller ligametskada, eller att ligamenten i leden blivit uttöjda och inte klarar att stabilisera fingerleden. Har du dessutom en utstrålande smärta i pekfingret kan en nerv vara påverkad. Du kan dessutom ha fått flera av dessa skador samtidigt. Tills dess du fått fingret undersökt brukar det ofta vara till hjälp att tejpa ihop pek- och långfinger men så att lederna fortfarande kan böjas och sträckas. Då får pekfingret lite extra stöd.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: