Ange ditt sökord

Annons:

Mitt finger hoppar ur led och jag har allmänt ont i det när jag böjer eller spänner det

Hej jag står i mål i fotboll och har haft flera finger skador genom åren t.ex. att fingret hoppat ut led och massor av stukningar. Men nu har jag fått jätte ont i mitt pekfinger, det är inte alls svullet eller ser blått ut men gör minst lika ont som ett stukat finger, det är rörligt och jag kan använda det men gör ont när jag spänner och böjer det. Kan det vara att jag har en spricka i fingret? / Alicia 17 år

För att se så att du inte skadat själva leden, fått en fraktur eller en spricka så föreslår jag att du rådgör med din husläkare om en eventuell röntgenundersökning av handen och fingrarna. Det kan också röra sig om en brosk-, sen- eller ligametskada, eller att ligamenten i leden blivit uttöjda och inte klarar att stabilisera fingerleden. Har du dessutom en utstrålande smärta i pekfingret kan en nerv vara påverkad. Du kan dessutom ha fått flera av dessa skador samtidigt. Tills dess du fått fingret undersökt brukar det ofta vara till hjälp att tejpa ihop pek- och långfinger men så att lederna fortfarande kan böjas och sträckas. Då får pekfingret lite extra stöd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: