Ange ditt sökord

Annons:

Misslyckad armhävning

Hej! Efter ett väldigt misslyckat försök till att göra en armhävning med klapp så landade jag på ett tokigt sätt med vänster handled och har svåra smärtor i den sedan dess. Jag gymmar regelbundet och har inga problem med att exempelvis ro, dra eller trycka under övningar, men så fort jag ska till att stödja handleden (vid armhävningar) eller göra en sån enkel rörelse med armen som att vända blad i en bok så smärtar det till så att jag vill börja gråta. Vad skall jag göra? Kan jag göra någonting åt smärtan själv? Träna bort det eller utmana handleden? Stabiliteten har liksom tynat bort. Tacksam för svar, Kate, 20 år

Först och främst behöver Du undersökas, för att se vilken typ av skada Du drabbats av. Det kan vara allt från att Du brutit eller fått en spricka i handleden, till en brosks-, ligament- eller senskada. När man vet vilken typ av skada Du har kan man diskutera behandling som kan vara allt ifrån operation, träning, stödbandage och medicinering. En handkirurg bör undersöka Dig och arbetsterapeuter är mycket duktiga på att ge råd och träning vid handskador.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 14 oktober, 2013

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: