Ange ditt sökord

Annons:

Misslyckad armhävning

Hej! Efter ett väldigt misslyckat försök till att göra en armhävning med klapp så landade jag på ett tokigt sätt med vänster handled och har svåra smärtor i den sedan dess. Jag gymmar regelbundet och har inga problem med att exempelvis ro, dra eller trycka under övningar, men så fort jag ska till att stödja handleden (vid armhävningar) eller göra en sån enkel rörelse med armen som att vända blad i en bok så smärtar det till så att jag vill börja gråta. Vad skall jag göra? Kan jag göra någonting åt smärtan själv? Träna bort det eller utmana handleden? Stabiliteten har liksom tynat bort. Tacksam för svar, Kate, 20 år

Först och främst behöver Du undersökas, för att se vilken typ av skada Du drabbats av. Det kan vara allt från att Du brutit eller fått en spricka i handleden, till en brosks-, ligament- eller senskada. När man vet vilken typ av skada Du har kan man diskutera behandling som kan vara allt ifrån operation, träning, stödbandage och medicinering. En handkirurg bör undersöka Dig och arbetsterapeuter är mycket duktiga på att ge råd och träning vid handskador.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 14 oktober, 2013

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: