Ange ditt sökord

Annons:

Mina två fingar känns som sovande och minskad känsel – vad kan det vara?

Hejsan, sedan runt 1 vecka har mitt vänstra lillfinger och delvis ringfinger känts som sovande med minskad känsel, inga hjärtsmärtor men än dock orolig..... vänligen urban 65 år

Domningar och minskad känsel i lillfinger och ringfinger beror på att en nerv (ulnarnerven) "spökar". Det kan bero på att du sitter eller ligger och stödjer dig på armbågarna t ex när du läser eller också om du arbetat med att skruva, spika eller utfört trädgårdsarbete klippt buskar och påtat i jorden. Även om det känns obehagligt så är det inget allvarligt tillstånd och någon oro för att det skulle vara något symtom från hjärtat behöver du inte känna. Ofta släpper symtomen om man sträcker på armbågen och skakar loss lite. Skulle dina besvär öka ska du naturligtvis vända dig till din husläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.