Ange ditt sökord

Annons:

Mina två fingar känns som sovande och minskad känsel – vad kan det vara?

Hejsan, sedan runt 1 vecka har mitt vänstra lillfinger och delvis ringfinger känts som sovande med minskad känsel, inga hjärtsmärtor men än dock orolig….. vänligen urban 65 år

Domningar och minskad känsel i lillfinger och ringfinger beror på att en nerv (ulnarnerven) “spökar”. Det kan bero på att du sitter eller ligger och stödjer dig på armbågarna t ex när du läser eller också om du arbetat med att skruva, spika eller utfört trädgårdsarbete klippt buskar och påtat i jorden. Även om det känns obehagligt så är det inget allvarligt tillstånd och någon oro för att det skulle vara något symtom från hjärtat behöver du inte känna. Ofta släpper symtomen om man sträcker på armbågen och skakar loss lite. Skulle dina besvär öka ska du naturligtvis vända dig till din husläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: