Ange ditt sökord

Annons:

Mina menssmärtor gör att jag får kraftiga kramper och undrar om det finns några starkare tabletter att ta mot det onda?

Hej! haft stora problem med mensvärk i flera år. Har så svåra kramper att ingen tablett hjälper (provat pronaxen, naproxen, ipren, alvedon, voltaren) och två dagar i månaden måste jag stanna hemma från skolan för att jag inte kan gå nånstans pga smärtorna. Varken träning, promenad, värme, massage eller te hjälper. Finns det några starkare tabletter att ta? Jag är inte sexuellt aktiv och tror därför inte att p-piller är ett alternativ men vad tycker ni? Vart ska jag vända mig med mina problem? /Anna, 20

I det här läget skulle jag pröva med att skriva ut medicin som man ger vid depressioner av typ Citalopram eller Cipralex och bara ta dessa dels kanske vid ägglossningen, dels vid tidpunkten för mens. Således ingen kontinuerlig medicinering. Har du så pass uttalade besvär bör du tala med en gynekolog om dessa bekymmer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: