Ange ditt sökord

Annons:

Mina menssmärtor gör att jag får kraftiga kramper och undrar om det finns några starkare tabletter att ta mot det onda?

Hej! haft stora problem med mensvärk i flera år. Har så svåra kramper att ingen tablett hjälper (provat pronaxen, naproxen, ipren, alvedon, voltaren) och två dagar i månaden måste jag stanna hemma från skolan för att jag inte kan gå nånstans pga smärtorna. Varken träning, promenad, värme, massage eller te hjälper. Finns det några starkare tabletter att ta? Jag är inte sexuellt aktiv och tror därför inte att p-piller är ett alternativ men vad tycker ni? Vart ska jag vända mig med mina problem? /Anna, 20

I det här läget skulle jag pröva med att skriva ut medicin som man ger vid depressioner av typ Citalopram eller Cipralex och bara ta dessa dels kanske vid ägglossningen, dels vid tidpunkten för mens. Således ingen kontinuerlig medicinering. Har du så pass uttalade besvär bör du tala med en gynekolog om dessa bekymmer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: