Ange ditt sökord

Annons:

Min son har tydliga färgskillnader i huden – är det normalt att huden inte bleks och återfår sin färg?

Min son är 3,5 år och har så vitt jag vet aldrig bränt sin hud men han har vistats i stark sol i Egypten. På sidan av halsen ser man tydlig skillnad i färg mellan hudveck och huden, huden är liksom lite gulare och det är även skillnad mot ex ansikte. Ungefär som en gammal svag solbränna som inte har bleknat. Det är inte fläckar eller ojämt och ser ganska normalt ut men han har lite mer färg på sidan av halsen än han har på resten av kroppen. Det vat inget jag reflekterade över i somras. Är det normalt att huden inte bleks och återfår sin ursprungliga färg under ett år? Kan dett vara fråga om hyperpigmentering? Mamma till barn 3,5 år

Normalitet är ett svårgripbart begrepp. Om något varierar så är det livet och hur de individer ser ut som livet bor i. Jag är inte säker på att det du beskriver faller utanför vad som kan kallas normalt, men utan undersökning kan du inte få ett säkert svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: