Ange ditt sökord

Annons:

Min son har tydliga färgskillnader i huden – är det normalt att huden inte bleks och återfår sin färg?

Min son är 3,5 år och har så vitt jag vet aldrig bränt sin hud men han har vistats i stark sol i Egypten. På sidan av halsen ser man tydlig skillnad i färg mellan hudveck och huden, huden är liksom lite gulare och det är även skillnad mot ex ansikte. Ungefär som en gammal svag solbränna som inte har bleknat. Det är inte fläckar eller ojämt och ser ganska normalt ut men han har lite mer färg på sidan av halsen än han har på resten av kroppen. Det vat inget jag reflekterade över i somras. Är det normalt att huden inte bleks och återfår sin ursprungliga färg under ett år? Kan dett vara fråga om hyperpigmentering? Mamma till barn 3,5 år

Normalitet är ett svårgripbart begrepp. Om något varierar så är det livet och hur de individer ser ut som livet bor i. Jag är inte säker på att det du beskriver faller utanför vad som kan kallas normalt, men utan undersökning kan du inte få ett säkert svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Humörsvängningar hos 2-åring

Hej! Min dotter (2,5 år) har kommit in i ett stadie där mat inte är så intressant, och sova är väldigt skönt. Nästan allt är nej! Humöret skiftar väldeliga, ena stunden är allt jätteroligt, exempel rita eller pyssla, och nästa sekund vill hon gå och lägga dig. Ibland verkar hon vara väldigt trött och dåsig och då får hon vila en stund, och sedan är det full rulle igen. Ett annat exempel; hon vill ha mat men när hon sätter sig vid matbordet och börjar äta säger hon nej och vill gå ned eller komma upp i famnen, medans nästa måltid kan vara precis som vanligt. Jag tror att det är någon typ av trots. Ska jag pressa på BVC om en tid eller ska jag gå med min magkänsla och vänta? Några förslag på att göra det bättre? Isabelle, 31

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!