Ange ditt sökord

Annons:

Min son har tydliga färgskillnader i huden – är det normalt att huden inte bleks och återfår sin färg?

Min son är 3,5 år och har så vitt jag vet aldrig bränt sin hud men han har vistats i stark sol i Egypten. På sidan av halsen ser man tydlig skillnad i färg mellan hudveck och huden, huden är liksom lite gulare och det är även skillnad mot ex ansikte. Ungefär som en gammal svag solbränna som inte har bleknat. Det är inte fläckar eller ojämt och ser ganska normalt ut men han har lite mer färg på sidan av halsen än han har på resten av kroppen. Det vat inget jag reflekterade över i somras. Är det normalt att huden inte bleks och återfår sin ursprungliga färg under ett år? Kan dett vara fråga om hyperpigmentering? Mamma till barn 3,5 år

Normalitet är ett svårgripbart begrepp. Om något varierar så är det livet och hur de individer ser ut som livet bor i. Jag är inte säker på att det du beskriver faller utanför vad som kan kallas normalt, men utan undersökning kan du inte få ett säkert svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.