Ange ditt sökord

Annons:

Min smärta i revbenen gör mig illamående – vad kan det vara?

Jag är en kvinna på 46 år som ibland får smärta precis där revbenen går ihop, smärtan strålar rakt bak i ryggen och gör riktigt ont, jag lite illamående, lätt yrsel och ibland svettas jag lite grann. Det känns som jag vill trycka tillbaka smärta. Har även fått problem med kramper i magen när jag ätit ibland, detta kommer då även när jag rör på mig, så promenader är inget att tänka på. Detta har kommit efter en utlandssemester 2010. För övrigt är jag frisk, tränar (löpning) regelbundet. Lovisa, 46 år

Det skulle kunna röra sig om att Du har problem med den övre magmunnen. Om den inte sluter sig ordentligt kan det ibland leda till en brännande smärta bakom bröstbenet som strålar ut i ryggen och gör Dig illamående precis som Du beskriver. Att inte äta för stora portioner, undvika gasbildande föda och kolsyrad dryck samt att ha högt under huvudkudden när man sover är några tips. Dessutom finns det receptfria mediciner på apoteket som kan vara till hjälp. Ger inte det någon förbättring så bör Du låta Din husläkare undersöka Dig.

Annons:

Publicerad: 7 juni, 2012

Fler frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Diabetes

Kan diabetiker äta mango?

Får jag som diabetiker äta mango?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!