Ange ditt sökord

Annons:

Min smärta i revbenen gör mig illamående – vad kan det vara?

Jag är en kvinna på 46 år som ibland får smärta precis där revbenen går ihop, smärtan strålar rakt bak i ryggen och gör riktigt ont, jag lite illamående, lätt yrsel och ibland svettas jag lite grann. Det känns som jag vill trycka tillbaka smärta. Har även fått problem med kramper i magen när jag ätit ibland, detta kommer då även när jag rör på mig, så promenader är inget att tänka på. Detta har kommit efter en utlandssemester 2010. För övrigt är jag frisk, tränar (löpning) regelbundet. Lovisa, 46 år

Det skulle kunna röra sig om att Du har problem med den övre magmunnen. Om den inte sluter sig ordentligt kan det ibland leda till en brännande smärta bakom bröstbenet som strålar ut i ryggen och gör Dig illamående precis som Du beskriver. Att inte äta för stora portioner, undvika gasbildande föda och kolsyrad dryck samt att ha högt under huvudkudden när man sover är några tips. Dessutom finns det receptfria mediciner på apoteket som kan vara till hjälp. Ger inte det någon förbättring så bör Du låta Din husläkare undersöka Dig.

Annons:

Publicerad: 7 juni, 2012

Fler frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.