Ange ditt sökord

Annons:

Min smärta i revbenen gör mig illamående – vad kan det vara?

Jag är en kvinna på 46 år som ibland får smärta precis där revbenen går ihop, smärtan strålar rakt bak i ryggen och gör riktigt ont, jag lite illamående, lätt yrsel och ibland svettas jag lite grann. Det känns som jag vill trycka tillbaka smärta. Har även fått problem med kramper i magen när jag ätit ibland, detta kommer då även när jag rör på mig, så promenader är inget att tänka på. Detta har kommit efter en utlandssemester 2010. För övrigt är jag frisk, tränar (löpning) regelbundet. Lovisa, 46 år

Det skulle kunna röra sig om att Du har problem med den övre magmunnen. Om den inte sluter sig ordentligt kan det ibland leda till en brännande smärta bakom bröstbenet som strålar ut i ryggen och gör Dig illamående precis som Du beskriver. Att inte äta för stora portioner, undvika gasbildande föda och kolsyrad dryck samt att ha högt under huvudkudden när man sover är några tips. Dessutom finns det receptfria mediciner på apoteket som kan vara till hjälp. Ger inte det någon förbättring så bör Du låta Din husläkare undersöka Dig.

Annons:

Publicerad: 7 juni, 2012

Fler frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Kvinnans hälsa

Hur undviker jag svamp i underlivet?

Jag har väldigt lätt att få svamp i underlivet, och att bada och gå runt i blöta bikinitrosor brukar inte göra saken bättre. Jag undrar vad dina bästa tips för att undvika och bota svamp är?

Hud & Hår

Hur håller jag sommarfötterna fina?

På sommaren går jag ofta barfota, vilket är härligt i sig men resultatet på fötterna är inte lika härligt. Jag får lätt torra fötter med hårdnader på hälarna, så kallade ”sommarfötter”. Vad kan jag göra för att hålla mina fötter mjuka även under sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: