Ange ditt sökord

Annons:

Min sambo har börjat få ont i lederna

Hej

Min sambo är 36 år. Han har börjat klaga på att han har ont i lederna i händerna. Det började för några månader sedan. En gång i bland. Nu är det varje dag. Han säger att han är klen i nyperna. Han jobbar på industri och använder händerna hela dagarna. Han är en som aldrig är sjuk eller har ont. Får inte honom att gå till läkaren. Kan det vara något tillfälligt eller inte?
Mia (Kvinna 36år)

Det kan förstås vara något tillfälligt, då vi ibland ser hur led- och muskelbesvär uppträder efter en kanske till synes banal infektion någonstans i kroppen. Har det gått mer än tre månader och besvären tilltar skall man absolut söka då det finns bra hjälp att få och att man undersöker att det inte döljer sig någon annan sjukdom i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: