Ange ditt sökord

Annons:

Min sambo behöver hjälp med sin värk!

Sambon äter sedan snart 2 år Orudis Retard. Har mycket värk i knän samt underbenen. Hade vandrande värk i händerna, men det verkar vara borta. Knän och ben tycks inte bli bättre. Borde han söka igen, förändra några vanor, motionera, etc? Han blir alltmer stillasittande eftersom det gör ont och han vill inte gå eller träna. Övervikten är knappast bra för lederna, ond cirkel. Kan kosttillskott som ingefära eller gurkmeja ha någon effekt? Han är svår att få iväg till läkare, tyvärr. MvH, "J"

Hej! Jag tycker nog att din sambo borde söka sin husläkare för vidare utredning. Uppenbarligen har besvären i händerna och benen olika bakgrund eftersom endast händerna blev smärtfria av anti inflammatorisk medicin. Övervikt är aldrig bra för lederna. Vad gäller kosttillskott, har man gjort många studier. Sammantaget kan man säga att fet fisk kan vara bra för lederna. I övrigt är det mycket lite som haft dokumenterad effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.