Ange ditt sökord

Annons:

Min sambo behöver hjälp med sin värk!

Sambon äter sedan snart 2 år Orudis Retard. Har mycket värk i knän samt underbenen. Hade vandrande värk i händerna, men det verkar vara borta. Knän och ben tycks inte bli bättre. Borde han söka igen, förändra några vanor, motionera, etc? Han blir alltmer stillasittande eftersom det gör ont och han vill inte gå eller träna. Övervikten är knappast bra för lederna, ond cirkel. Kan kosttillskott som ingefära eller gurkmeja ha någon effekt? Han är svår att få iväg till läkare, tyvärr. MvH, "J"

Hej! Jag tycker nog att din sambo borde söka sin husläkare för vidare utredning. Uppenbarligen har besvären i händerna och benen olika bakgrund eftersom endast händerna blev smärtfria av anti inflammatorisk medicin. Övervikt är aldrig bra för lederna. Vad gäller kosttillskott, har man gjort många studier. Sammantaget kan man säga att fet fisk kan vara bra för lederna. I övrigt är det mycket lite som haft dokumenterad effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: