Ange ditt sökord

Annons:

Min sambo behöver hjälp med sin värk!

Sambon äter sedan snart 2 år Orudis Retard. Har mycket värk i knän samt underbenen. Hade vandrande värk i händerna, men det verkar vara borta. Knän och ben tycks inte bli bättre. Borde han söka igen, förändra några vanor, motionera, etc? Han blir alltmer stillasittande eftersom det gör ont och han vill inte gå eller träna. Övervikten är knappast bra för lederna, ond cirkel. Kan kosttillskott som ingefära eller gurkmeja ha någon effekt? Han är svår att få iväg till läkare, tyvärr. MvH, "J"

Hej! Jag tycker nog att din sambo borde söka sin husläkare för vidare utredning. Uppenbarligen har besvären i händerna och benen olika bakgrund eftersom endast händerna blev smärtfria av anti inflammatorisk medicin. Övervikt är aldrig bra för lederna. Vad gäller kosttillskott, har man gjort många studier. Sammantaget kan man säga att fet fisk kan vara bra för lederna. I övrigt är det mycket lite som haft dokumenterad effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: