Ange ditt sökord

Annons:

Min ortoped har beslutat att operation ej kan hjälpa mina nervsmärtor – vad blir nästa steg?

Om min ortoped beslutar att operation ej kan hjälpa mina svåra nervsmärtor (som i dagsläget behandlas med morfin sen 5 månader). Kan jag då söka ytterligare bedömning från annat landsting? Hur går man i så fall till väga? Kan min vc läkare skriva remiss? Jag har spinal stenos och ett litet diskbråck, magnetröntgen ska då avgöra om operation eller ej. En sista fråga, hur kan man veta säkert att ett litet diskbråck inte gör svåra nervsmärtor likväl som ett stort kan vara utan symtomer? Tack och hej / Elsa, 58 år

Din ortoped har gjort bedömningen att operation inte kan hjälpa Dig med de symtom Du har. Man skall vara medveten om att om det inte finns en tydlig operationsindikation så är risken stor att det inte leder till den förbättring man hoppats på. Din ortoped har säkert sammanvägt alla Dina besvär mot de fynd han gjort vid olika undersökningar. Naturligtvis kan Du alltid be att få en ny bedömning. Antingen hos annan ortoped i landstinget, privat eller vid annat landsting. Diskutera detta med Din läkare på vårdcentralen.

På magnetröntgen ser man om ett diskbråck, stort eller litet trycker på nerver eller ryggmärg. Oavsett om det blir operation eller ej behöver Du rehabilitering där flera professioner är inkopplade. Förutom det undrar jag om inte andra läkemedel mot nervsmärta skulle övervägas istället för morfin?

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: