Ange ditt sökord

Annons:

Min ortoped har beslutat att operation ej kan hjälpa mina nervsmärtor – vad blir nästa steg?

Om min ortoped beslutar att operation ej kan hjälpa mina svåra nervsmärtor (som i dagsläget behandlas med morfin sen 5 månader). Kan jag då söka ytterligare bedömning från annat landsting? Hur går man i så fall till väga? Kan min vc läkare skriva remiss? Jag har spinal stenos och ett litet diskbråck, magnetröntgen ska då avgöra om operation eller ej. En sista fråga, hur kan man veta säkert att ett litet diskbråck inte gör svåra nervsmärtor likväl som ett stort kan vara utan symtomer? Tack och hej / Elsa, 58 år

Din ortoped har gjort bedömningen att operation inte kan hjälpa Dig med de symtom Du har. Man skall vara medveten om att om det inte finns en tydlig operationsindikation så är risken stor att det inte leder till den förbättring man hoppats på. Din ortoped har säkert sammanvägt alla Dina besvär mot de fynd han gjort vid olika undersökningar. Naturligtvis kan Du alltid be att få en ny bedömning. Antingen hos annan ortoped i landstinget, privat eller vid annat landsting. Diskutera detta med Din läkare på vårdcentralen.

På magnetröntgen ser man om ett diskbråck, stort eller litet trycker på nerver eller ryggmärg. Oavsett om det blir operation eller ej behöver Du rehabilitering där flera professioner är inkopplade. Förutom det undrar jag om inte andra läkemedel mot nervsmärta skulle övervägas istället för morfin?

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: