Ange ditt sökord

Annons:

Min nacke värker konstant med onda knutar och spänningshuvudvärk – är det bara stress?

Jag har jätte stort problem med min nacke, den värker hela tiden och när min pojkvän massera nacken så känner han nåt som knutor och de gör väldigt ont när han trycker på dem, jag är även yr så gott som varje dag och har spänningar upp i huvudet. Jag har vart hos läkare men dem säger bara att de är stress. Men jag könner mig inte stressad alls. Vad kan de vara? Jag är väldigt trött på att må dåligt, jag har gått med detta drygt ett halv år nu / Malin, 24 år

Jag tycker att det låter som om du har en rörelseinskränkning i nacken och som i vissa lägen utlöser dina smärtor. En sjukgymnast som är utbildad i ortopedisk medicin bör kunna vara till stor hjälp både med behandling, tips och råd eventuell avspänning och egenträningsråd. Ibland kan en kur med antiinflammatorisk medicin vara till extra hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.