Ange ditt sökord

Annons:

Min mens har inte kommit på nio veckor och jag är oskuld så jag kan inte vara gravid – vad kan det bero på?

Hej! Det som har hänt är att min mens inte har kommit på över 9 veckor. Jag räknar 28 dagar mellan varje gång och mensen skulle komma den 11 februari. Men det har den inte gjort. Jag är normalviktig så det kan inte bero på vikten och jag är även oskuld, så jag kan inte vara gravid iheller. Den senaste tiden har jag haft mycket stress, kan det bero på det? Vad kan det mer bero på? Hur länge kan det dröja innan mensen kommer tillbaks? /Kvinna 19 år

Stress är en vanlig orsak till att menstruationen försvinner, liksom för mycket hård fysisk träning! Många elittränande kvinnor med framför allt löpning, skidåkning eller annan motsvarande träning, har vittnat om att mentriationen försvunnint, för att sedan komma tillbaka när man tränar mindre. Liknande beskrivning har vi också fått av personer med mycket stress, där situationen normaliserats när stressen har minskat eller försvunnit. Din prognos borde därför vara god!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.