Ange ditt sökord

Annons:

Min mens har inte kommit på nio veckor och jag är oskuld så jag kan inte vara gravid – vad kan det bero på?

Hej! Det som har hänt är att min mens inte har kommit på över 9 veckor. Jag räknar 28 dagar mellan varje gång och mensen skulle komma den 11 februari. Men det har den inte gjort. Jag är normalviktig så det kan inte bero på vikten och jag är även oskuld, så jag kan inte vara gravid iheller. Den senaste tiden har jag haft mycket stress, kan det bero på det? Vad kan det mer bero på? Hur länge kan det dröja innan mensen kommer tillbaks? /Kvinna 19 år

Stress är en vanlig orsak till att menstruationen försvinner, liksom för mycket hård fysisk träning! Många elittränande kvinnor med framför allt löpning, skidåkning eller annan motsvarande träning, har vittnat om att mentriationen försvunnint, för att sedan komma tillbaka när man tränar mindre. Liknande beskrivning har vi också fått av personer med mycket stress, där situationen normaliserats när stressen har minskat eller försvunnit. Din prognos borde därför vara god!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Svampinfektion i underlivet

Jag tror jag har fått svamp eller/och urinvägsinfektion i underlivet. Jag hade 2 tabletter kvar från förra gången jag hade infektion samt att jag har köpt svampmedel på apoteket som jag börjat använda. Min fråga är om läkaren fortfarande kan se om man har svamp och/eller urinvägsinfektion om man redan har påbörjat behandling? Jag behöver antagligen gå till läkaren och ta prover för att få mer tabletter utskrivna. Tacksam för svar.

Diabetes

Problem att hålla tätt vid diabetes

Hejsan! Jag har diagnostiserad diabetes 2. När jag är förkyld och hostar kissar jag på mig (läcker ut lite urin). Vad är felet?

Kvinnans hälsa

“Efterdroppar” när jag kissat klart

Jag har ett problem när jag har kissat klart. När jag drar på mig trosorna så kommer där droppar. Känns som om man inte får ut allt kiss direkt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!