Ange ditt sökord

Annons:

Min mamma har svårt att gå efter 500 meter efter en fraktur 2010.

Hej. Min mamma (60år) fick en fraktur på fotleden vintern 2010. Nu när vi går våra kvällspromenader får hon kraftig värk i fotleden vid benbrottet. Redan vid 0,5km börjar hon att grimasera och halta lätt, sen blir det bara värre och värre. Varför har hon fortfarande såpass ont så här lång tid efteråt? Vad kan man göra för att få ordning på detta? /Gäller kvinna, 60 år

Det är inte ovanligt att man efter en fraktur i en led utvecklar artosförändringar i leden. Ofta finns ett visst tidsintervall innan man upplever besvären. Eftersom det påverkar Din mammas aktivitet och promenader, så skulle jag föreslå att man gör en uppföljande röntgenundersökning av fotleden. Efter att ha tagit ställning till det kan man avgöra vilken typ av behandling hon har mest hjälp av. Det kan vara allt från träning, avlastning, skoinlägg smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!