Ange ditt sökord

Annons:

Min mamma har svårt att gå efter 500 meter efter en fraktur 2010.

Hej. Min mamma (60år) fick en fraktur på fotleden vintern 2010. Nu när vi går våra kvällspromenader får hon kraftig värk i fotleden vid benbrottet. Redan vid 0,5km börjar hon att grimasera och halta lätt, sen blir det bara värre och värre. Varför har hon fortfarande såpass ont så här lång tid efteråt? Vad kan man göra för att få ordning på detta? /Gäller kvinna, 60 år

Det är inte ovanligt att man efter en fraktur i en led utvecklar artosförändringar i leden. Ofta finns ett visst tidsintervall innan man upplever besvären. Eftersom det påverkar Din mammas aktivitet och promenader, så skulle jag föreslå att man gör en uppföljande röntgenundersökning av fotleden. Efter att ha tagit ställning till det kan man avgöra vilken typ av behandling hon har mest hjälp av. Det kan vara allt från träning, avlastning, skoinlägg smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt benhinneinflammation?

Jag älskar att träna och har på senaste kört mycket intervallträning. Jag har ökat tempot successivt men har ändå fått en smärtsam benhinneinflammation. Jag gör rehabiliteringsövningar men har hört att man kan kyla ner eller kanske använda någon salva? Vad kan hjälpa mig?

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: