Ange ditt sökord

Annons:

Min mamma har svårt att gå efter 500 meter efter en fraktur 2010.

Hej. Min mamma (60år) fick en fraktur på fotleden vintern 2010. Nu när vi går våra kvällspromenader får hon kraftig värk i fotleden vid benbrottet. Redan vid 0,5km börjar hon att grimasera och halta lätt, sen blir det bara värre och värre. Varför har hon fortfarande såpass ont så här lång tid efteråt? Vad kan man göra för att få ordning på detta? /Gäller kvinna, 60 år

Det är inte ovanligt att man efter en fraktur i en led utvecklar artosförändringar i leden. Ofta finns ett visst tidsintervall innan man upplever besvären. Eftersom det påverkar Din mammas aktivitet och promenader, så skulle jag föreslå att man gör en uppföljande röntgenundersökning av fotleden. Efter att ha tagit ställning till det kan man avgöra vilken typ av behandling hon har mest hjälp av. Det kan vara allt från träning, avlastning, skoinlägg smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: