Ange ditt sökord

Annons:

Min mamma har svårt att gå efter 500 meter efter en fraktur 2010.

Hej. Min mamma (60år) fick en fraktur på fotleden vintern 2010. Nu när vi går våra kvällspromenader får hon kraftig värk i fotleden vid benbrottet. Redan vid 0,5km börjar hon att grimasera och halta lätt, sen blir det bara värre och värre. Varför har hon fortfarande såpass ont så här lång tid efteråt? Vad kan man göra för att få ordning på detta? /Gäller kvinna, 60 år

Det är inte ovanligt att man efter en fraktur i en led utvecklar artosförändringar i leden. Ofta finns ett visst tidsintervall innan man upplever besvären. Eftersom det påverkar Din mammas aktivitet och promenader, så skulle jag föreslå att man gör en uppföljande röntgenundersökning av fotleden. Efter att ha tagit ställning till det kan man avgöra vilken typ av behandling hon har mest hjälp av. Det kan vara allt från träning, avlastning, skoinlägg smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: