Ange ditt sökord

Annons:

Min dotter (10 år) är ständigt förkyld med svag feber och snorig – kan det vara något efter vaccination av svininfluensan?

Hej! Jag börjar bli orolig över min dotter 10 år som stup i kvarten blir förkyld med svag feber och har snorigt tillstånd så ofta som hon blir. Annars helt frisk, inga kända allergier, äter och sover bra. Dessa återkommande förkylningar startade efter vaccinationen av svininfluensan. Har letat och hört mig för om biverkningar men det är svårt att hitta säker källinformation i denna djungel av informationsbrus. Har du hört något liknande? Mvh Maria

Olika rapporter har diskuterats efter vaccinationen mot svininfluensan, men något säkert entydligt svar kan jag inte se att vi fått. Viktigast i sammanhanget är att hon är frisk i övrigt. Det jag annars genom åren har sett är att när barnen kommer i puberteten och därefter, så har det här med ständigt återkommande infektioner försvunnit! Immunförsvaret tycks då mogna till och att man sedan håller sig frisk!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Infektioner & Vacciner

Varför får jag ofta ont i halsen under vintern?

Jag vaknar ofta upp med ont i halsen under vinterperioden, men under dagen släpper det. Jag brukar ofta ta en halstablett men det känns inte hållbart i längden. Det känns som att det aldrig är så på sommaren. Finns det någon speciell halstablett som lindrar, och varför blir det alltid såhär?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: