Ange ditt sökord

Annons:

Min dotter (10 år) är ständigt förkyld med svag feber och snorig – kan det vara något efter vaccination av svininfluensan?

Hej! Jag börjar bli orolig över min dotter 10 år som stup i kvarten blir förkyld med svag feber och har snorigt tillstånd så ofta som hon blir. Annars helt frisk, inga kända allergier, äter och sover bra. Dessa återkommande förkylningar startade efter vaccinationen av svininfluensan. Har letat och hört mig för om biverkningar men det är svårt att hitta säker källinformation i denna djungel av informationsbrus. Har du hört något liknande? Mvh Maria

Olika rapporter har diskuterats efter vaccinationen mot svininfluensan, men något säkert entydligt svar kan jag inte se att vi fått. Viktigast i sammanhanget är att hon är frisk i övrigt. Det jag annars genom åren har sett är att när barnen kommer i puberteten och därefter, så har det här med ständigt återkommande infektioner försvunnit! Immunförsvaret tycks då mogna till och att man sedan håller sig frisk!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.