Ange ditt sökord

Annons:

Milla (kvinna 34) har nu levt med yrsel och ont i musklerna i fyra år. Min husläkare säger att det är en relaterad whiplash-skada, fast neurologen i Linköping säger att det inte är det:

Jag känner att min läkare inte tar mig på allvar, när han inte undersöker mina problem vidare. Jag är så ostadig att jag inte kan gå utan hjälp. Vad orsakar mina besvär? Alla andra läkare jag sökt hjälp hos säger att jag ska lita på min husläkare, men jag blir inte bättre, bara sämre och sämre!

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Yrsel kan ju i och för sig vara en del i en WAD (=Whiplash Associated Disorder) men MUSKELVÄRK är INTE kopplat till WAD. Neurologen i Linköping har alltså rätt i att detta sannolikt inte kommer från en Whiplash-skada.

Vad som ORSAKAR dina besvär kräver alltså en mer utförlig undersökning och bedömning. Om du känner dig osäker på om din läkare förstår dig, tycker jag att du skall söka en annan läkare för en s.k ”Second opinion” (en alternativ bedömning). Det finns många skäl till att man inte känner sig bra och man behöver inte låsa sig fast i en speciell diagnos (WAD) utan måste fundera i flera banor för att hitta en rimlig orsak till dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!