Ange ditt sökord

Annons:

Milla (kvinna 34) har nu levt med yrsel och ont i musklerna i fyra år. Min husläkare säger att det är en relaterad whiplash-skada, fast neurologen i Linköping säger att det inte är det:

Jag känner att min läkare inte tar mig på allvar, när han inte undersöker mina problem vidare. Jag är så ostadig att jag inte kan gå utan hjälp. Vad orsakar mina besvär? Alla andra läkare jag sökt hjälp hos säger att jag ska lita på min husläkare, men jag blir inte bättre, bara sämre och sämre!

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Yrsel kan ju i och för sig vara en del i en WAD (=Whiplash Associated Disorder) men MUSKELVÄRK är INTE kopplat till WAD. Neurologen i Linköping har alltså rätt i att detta sannolikt inte kommer från en Whiplash-skada.

Vad som ORSAKAR dina besvär kräver alltså en mer utförlig undersökning och bedömning. Om du känner dig osäker på om din läkare förstår dig, tycker jag att du skall söka en annan läkare för en s.k ”Second opinion” (en alternativ bedömning). Det finns många skäl till att man inte känner sig bra och man behöver inte låsa sig fast i en speciell diagnos (WAD) utan måste fundera i flera banor för att hitta en rimlig orsak till dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: