Ange ditt sökord

Annons:

Marijuana eller hasch mot reumatism

Hej! Om man för en sekund bortser från de lagliga och moraliska aspekterna av att använda cannabis i olika former, är det då så att cannabis, alltså att röka marijuana eller hasch, kan lindra besvären vid reumatism? I USA anser man detta som självklart. Tack/Staffan, 31 år

- Hej Staffan! Marijuana har använts som smärtlindrande och används under vissa förutsättningar i Canada. Hasch kan ge bestående skador på nersystemet. Sk haschpsykoser kan dyka upp långt efter användning. Det finns idag betydligt bättre mediciner med avsevärt mindre biverkningar vid reumatiska sjukdomar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: