Ange ditt sökord

Annons:

Man (62 år) är orolig. Tänk om den nya tarmoperationen också misslyckas?

Jag har opererats för brusten tarmfick vid två tillfällen med fem dagars mellanrum. När jag opererades andra gången hade ingenting läkt. Jag har nu stomi. Den ska läggas tillbaka nu i vinter. Jag har försökt få svar varför ingenting läkt. Har inte fått ett tillfredställande svar annat än att jag haft otur. Om detta beror på en brist hos mig, vad säger att jag har tur nästa gång? Om så är fallet vet jag inte om jag vill gå igenom ett misslyckande till. Och med all den smärta som tillkommer vid ett nytt misslyckande. Vad är orsaken till att det läkt så dåligt? Ska jag låta mig opereras trots min oro? Vill helst av allt bli av med min stomi, trots att jag inte haft några besvär med den. Läkaren som ska operera mig tycker att jag ska låta mig opereras.

Skrivet av Anders Halvarsson...
När man blir opererad och reopererad (omopererad) inom fem dagar får man nog anse att den andra operationen har med den första att göra. När man fått en stomi som innebär en tillfällig avlastning utgår jag ifrån att det inte är någon allvarligare bakomliggande sjukdom. Nedläggning av stomin görs då senare i ett lugnt skede och man kan göra detta under kontrollerade former. Vid första operationstillfällen var det säkerligen både inflammation och infektion med i bilden som komplicerade det hela. Detta torde nu vara överstökat och jag är helt övertygad om att en förnyad operation kommer att gå mycket bra!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: