Ange ditt sökord

Annons:

Maginfluensa i familjen

Torsdag kväll och dottern drabbas av maginfluensa och resten av familjen verkar ha klarat sig, men ack nej: tisdag kväll maken, onsdag kväll sonen, torsdag eftermiddag och jag känner ännu inget, trots att det är jag som fångat allt kräk och bytt alla blöjor. Överallt kan jag läsa 24-48 timmars inkubationstid. Hur räknar man? När kan vi skicka tillbaka oss till dagis/jobb? Det är inte första gången detta drabbar oss. / Helena, 37

Det är är ju trista saker med magsjuka som går omkring i familjen. Det tycks vara så att det föreligger olika långa inkuatiuonstider för olika personer. Vi brukar säga att man ska ha varit besvärsfri i 2 dygn innan man går tillbaka till arbete eller skola- förskola. Några hundraprocentiga regler med hundraprocentigt resultat finna inte alla gånger.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.