Ange ditt sökord

Annons:

Maginfluensa i familjen

Torsdag kväll och dottern drabbas av maginfluensa och resten av familjen verkar ha klarat sig, men ack nej: tisdag kväll maken, onsdag kväll sonen, torsdag eftermiddag och jag känner ännu inget, trots att det är jag som fångat allt kräk och bytt alla blöjor. Överallt kan jag läsa 24-48 timmars inkubationstid. Hur räknar man? När kan vi skicka tillbaka oss till dagis/jobb? Det är inte första gången detta drabbar oss. / Helena, 37

Det är är ju trista saker med magsjuka som går omkring i familjen. Det tycks vara så att det föreligger olika långa inkuatiuonstider för olika personer. Vi brukar säga att man ska ha varit besvärsfri i 2 dygn innan man går tillbaka till arbete eller skola- förskola. Några hundraprocentiga regler med hundraprocentigt resultat finna inte alla gånger.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: