Ange ditt sökord

Annons:

Mörkt och ojämnt födelsemärke

Hej. Jag undrar när man ska söka läkare för födelsemärke? Jag har speciellt ett på låret som är väldigt mörk och lite knöligt man kan se en ljusare prick i det samt mörkare partier. Man behöver inte se märket för det går alldeles utmärkt att känna det med handen. Min man har sagt till mig att kolla det med det känns lite löjligt att söka om det inte är nåt. Kan du bringa lite ljus kanske över saken?

Svar: Det är aldrig löjligt att söka för hudförändringar man är osäker på! Det är mycket bättre att söka en gång för mycket än inte alls. I första hand bör man reagera på om en fläck tillväxer och blir oregelbunden i färgen och/eller formen. Men även förändringar som tillväxer som hårda knutor i huden eller som blöder bör föranleda besök hos läkare. I ditt fall tycker jag du ska lyssna på din man och beställa tid hos läkare för undersökning så snart som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 november, 2009

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: