Ange ditt sökord

Annons:

Måste jag vaccineras igen?

Hej! För 3 år sedan åkte jag på en längre resa till Nepal. Då tog jag bl.à hbvaxpro (hepatit b vaccin). Nu är det dags att resa igen, men i min vaccinationsbok såg jag nu att jag inte tagit dos nummer 3 som ska tas 6 månader efter första. Detta var nu 3 år sedan. Betyder det att jag inte har något skydd och måste göra allt från början igen? Med vänliga hälsningar/Gustav 29 år

Visst skydd har du fullt klart, men det är nog klokt att diskutera med vaccinationscentral vad du bör göra. Ibland är det tyvärr så att man får börja från början igen med sprutorna för att få fullt skydd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Vaccin mot bältros om man inte haft vattkoppor?

Vet inte om jag haft vattkoppor som barn. Kan man ändå vacinera sig mot bältros?

När vaccinera sig efter genomgången bältros?

Fick bältros i slutet av januari -23. Blev riktigt dålig i flera veckor. Har kollat med sjukvården hur länge jag måste vänta med att ta vaccin. Fått olika svar. En sa ca 60 dgr, en annan sköterska sa upp till ett år. Vilket stämmer av dessa alternativ?

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: