Ange ditt sökord

Annons:

Måste jag vaccineras igen?

Hej! För 3 år sedan åkte jag på en längre resa till Nepal. Då tog jag bl.à hbvaxpro (hepatit b vaccin). Nu är det dags att resa igen, men i min vaccinationsbok såg jag nu att jag inte tagit dos nummer 3 som ska tas 6 månader efter första. Detta var nu 3 år sedan. Betyder det att jag inte har något skydd och måste göra allt från början igen? Med vänliga hälsningar/Gustav 29 år

Visst skydd har du fullt klart, men det är nog klokt att diskutera med vaccinationscentral vad du bör göra. Ibland är det tyvärr så att man får börja från början igen med sprutorna för att få fullt skydd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 september, 2011

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Infektioner & Vacciner

Varför får jag ofta ont i halsen under vintern?

Jag vaknar ofta upp med ont i halsen under vinterperioden, men under dagen släpper det. Jag brukar ofta ta en halstablett men det känns inte hållbart i längden. Det känns som att det aldrig är så på sommaren. Finns det någon speciell halstablett som lindrar, och varför blir det alltid såhär?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: