Ange ditt sökord

Annons:

Måste jag vaccineras igen?

Hej! För 3 år sedan åkte jag på en längre resa till Nepal. Då tog jag bl.à hbvaxpro (hepatit b vaccin). Nu är det dags att resa igen, men i min vaccinationsbok såg jag nu att jag inte tagit dos nummer 3 som ska tas 6 månader efter första. Detta var nu 3 år sedan. Betyder det att jag inte har något skydd och måste göra allt från början igen? Med vänliga hälsningar/Gustav 29 år

Visst skydd har du fullt klart, men det är nog klokt att diskutera med vaccinationscentral vad du bör göra. Ibland är det tyvärr så att man får börja från början igen med sprutorna för att få fullt skydd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 september, 2011

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.