Ange ditt sökord

Annons:

Mår illa av medicinen

Jag har diagnos ledgångsreumatism.Har fått metotrexat men jag mår så illa av den att jag kan inte ta den. Min fråga är hjälper åksjukepiller mot den typen illamåande, samt kan man kompinera malariamedel och metotrexate? Jag är tål inte sulfasalazin som används tillsammas med malariamedel. Seija, 42 år

Bästa Seija! Det är vanligt att man mår illa av Methotrexate. Oftast är det övergående. Om illamåendet kvarstår, kan man öka Folacin medicineringen som man brukar ta till Methotrexate. Man kan även minska Methotrexate doseringen något. Eventuellt kan man dela upp dosen över dagen och på så sätt få mindre illamående. Klorokin, dvs malariamedel, går utmärkt att kombiner med Methotrexate. Åksjukepiller lär nog ej hjälpa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: